Live

Kamala Harris acceptă toate regulile pentru dezbaterea cu Donald Trump, inclusiv microfoanele „tăiate”, afirmă surse

Data actualizării: Data publicării:
Vom vedea, în sfârșit, o dezbatere televizată Foto: Profimedia

Echipa de campanie a candidatului democrat la Preşedinţia SUA Kamala Harris a acceptat regulile dezbaterii de săptămâna viitoare cu republicanul Donald Trump, inclusiv ”tăierea” microfoanelor când nu este rândul unui candidat să vorbească, a declarat o sursă care cunoaşte subiectul, citată de Reuters, scrie News.ro.

Dezbaterea ar fi prima între Trump şi Harris, care a preluat candidatura democrată de la preşedintele Joe Biden după decizia acestuia din 21 iulie de a se retrage, în urma unei prestaţii ezitante la o dezbatere cu fostul preşedinte, la finalul lunii iunie.

Sursa, care a refuzat să fie identificată, a afirmat că echipa de campanie a lui Harris încă mai speră că vor fi momente în care ABC News, care va găzdui dezbaterea din 10 septembrie, va fi forţat să deschidă microfoanele şi să îi lase pe candidaţi să răspundă.

Ascensiunea lui Harris a dat o nouă energie campaniei democraţilor, care aveau îndoieli privind şansele lui Biden.

Sondajele au arătat că Trump avea un avans faţă de Biden, însă Harris a trecut înaintea candidatului republicat în unele sondaje de opinie naţionale.

În weekend, Harris i-a cerut lui Trump să participe la dezbaterea cu ea cu microfoanele deschise pe tot timpul evenimentului.

Aşa-numitele ”microfoane fierbinţi” (deschise) pot ajuta sau pot dăuna candidaţilor politici, suprinzând comentarii nonşalante care uneori nu ar fi fost destinate să fie publice. Microfoanele ”tăiate” previn întreruperea unui candidat de către celălalt.

Consilierul lui Trump Jason Miller a afirmat că este încântat că Harris şi echipa sa au acceptat regulile.

”Americanii vor să îi audă pe ambii candidaţi când îşi prezintă viziunea alegătorilor, fără povara a ceea ce a fost”, a spus el. ”Fără notiţe, fără aşezat, fără întrebări primite în avans”, a adăugat el.

Candidatul democrat la funcţia de vicepreşedinte Tim Walz şi candidatul republican la funcţia de vicepreşedinte JD Vance au fost de acord cu o dezbatere, la 1 octombrie, la CBS News.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mai mulți indieni povestesc cum au fost păcăliți să lupte pentru Rusia. „A fost rapid: câteva semnături, fotografii și eram pe front”

Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump

Microsoft spune că Rusia difuzează videoclipuri false cu Kamala Harris

După Taylor Swift și Eva Longoria, Billie Eilish își anunță și ea susținerea pentru Kamala Harris

Partenerii noștri