Live

Kamala Harris a strâns donații de 1 miliard de dolari de când a intrat în cursa prezidențială

Data publicării:
Kamala Harris a strâns sume record pentru această campanie. Foto: Profimedia

Kamala Harris a strâns mai mult de 1 miliard de dolari în mai puțin de trei luni în calitate de candidat la președinție, scrie New York Times.

Ziarul citează trei persoane care au cunoștință de strângerea sa de fonduri, pentru că la un moment dat campania a încetat să își mai afișeze sumele totale, pentru a-i împiedica pe democrați să se complacă.

Potrivit sursei citate, suma strânsă de Kamala Harris reprezintă un record: niciun candidat la președinție nu ar fi strâns vreodată atât de mulți bani, atât de repede.

Suma de 1 miliard de dolari, care include banii strânși pentru campania sa și pentru comitetele afiliate ale partidului, inclusiv Comitetul Național Democrat, este cheltuită pentru publicitate televizată și digitală și pentru o operațiune extinsă de birouri și personal în cele șapte state de luptă și nu numai. Suma istorică nu include banii donați super PAC-urilor aliate (Comitetele de Acțiune Politică).

Campania lui Harris a refuzat să comenteze. De altfel, echipa lui Harris nu a anunțat încă cât de mult a strâns în septembrie, în parte din cauza îngrijorării că lăudându-se cu fluxul de donații ar putea diminua interesul donatorilor, în ultimele săptămâni ale cursei, au declarat persoane informate cu privire la strategie.

De asemenea, campania lui Harris rămâne îngrijorată de capacitatea super PAC-urilor republicane finanțate de miliardari de a influența cursa.

Banii strânși de Harris vs. cei strânși de Trump

Rapoartele federale care detaliază totalul strângerilor de fonduri pentru luna septembrie trebuie să fie făcute publice la sfârșitul acestei luni.

Pragul de 1 miliard de dolari este mai mult decât a anunțat Donald Trump că va strânge în tot anul 2024. El a strâns aproximativ 853 de milioane de dolari în acest an calendaristic, potrivit unei numărători a declarațiilor publice ale campaniei sale.

Candidații prezidențiali din trecut, inclusiv Joe Biden și Trump acum patru ani, au strâns mai mult de 1 miliard de dolari împreună cu partidele lor. Ceea ce este de remarcat – comentează Ny Times - este viteza cu care Harris a atins acest prag.

Harris a depășit de două ori suma strânsă de Trump atât în iulie, cât și în august. Ea a strâns 361 de milioane de dolari în august, față de 130 de milioane de dolari. În iulie, a strâns împreună cu Biden 310 milioane de dolari, față de 139 de milioane de dolari pentru Trump.

Se așteaptă ca ea să dubleze cu ușurință suma de 160 de milioane de dolari pe care Trump a strâns-o în septembrie. Ea a strâns 72 de milioane de dolari în doar trei evenimente la sfârșitul lunii trecute: 27 de milioane de dolari la un singur eveniment în New York și apoi 55 de milioane de dolari în cadrul a două evenimente în California.

Kamala Harris a atins pragul de 1 miliard de dolari în mai puțin de 80 de zile, mai scrie New York Times.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump a respins definitiv o nouă dezbatere cu Kamala Harris. „Nu este loc”

Joe Biden îl acuză pe Trump că a declanșat „o avalanşă de minciuni” înainte ca uraganul Milton să ajungă în Florida

Kremlinul confirmă ceea ce Trump a negat: a primit teste COVID de la fostul președinte în pandemie

„Dacă pierde Donald Trump, m-am ars!” Elon Musk, delir în interviul cu Tucker Carlson: „Oare cât de lungă va fi condamnarea mea?”

Partenerii noștri