Live

Jamie Oliver, apel după un jaf „de proporții șocante”. Cere ajutor pentru prinderea unor escroci care au furat 22 de tone de cheddar

Data actualizării: Data publicării:
Jamie Oliver. Foto: Profimedia

Celebrul chef britanic Jamie Oliver le cere sâmbătă amatorilor de brânză să ajute poliţia la prinderea unor escroci care au furat 22 de tone de cheddar englezesc şi galez unui comerciant londonez, dându-se drept angrosişti, relatează AFP.

Jamie Oliver cataloghează acest furt drept un „jaf insolent de proporţii şocante”.

El le cere abonaţilor săi pe Instagram să fie atenţi și să anunțe poliția în cazul în care aud vorbindu-se despre cantități de „brânză cheddar fină” propuse la vânzare „ieftin”. Oliver spune că produsele furate valorează aproximativ 300.000 de lire sterline (360.000 de euro).

Comerciantul de brânză Neal's Yard Dairy a declarat că a livrat peste 950 de „roţi” de cheddar unui bărbat care s-a dat drept angrosist, și care susținea că lucrează pentru un mare vânzător cu amănuntul francez. Abia după tranzacție, bărbatul şi-a dat seama că a fost înşelat.

Compania londoneză, unul dintre principalii distribuitori şi vânzători cu amănuntul de brânzeturi artizanale locale, a anunţat că i-a plătit pe micii producători ai brânzei furate - Hafod, Westcombe şi Pitchfork -, pentru ca aceștia să nu fie afectaţi de escrocherie, notează AFP, citată de Newws.ro.

Neal's Yard Dairy anunţă că acum cooperează cu Poliţia Metropolitană din Londra pentru a-i identifica pe autori.

Poliţia a anunţat vineri într-un comunicat că anchetează „furtul unei mari cantităţi de brânză” de la un comerciant londonez, şi că nicio arestare nu a fost operată.

Neal's Yard Dairy cere comercianţilor de brânză din întreaga lume să-i contacteze în cazul în care suspectează faptul că li s-a vândut brânza furată - adică roţi de zece şi de 24 de kilograme de cheddar, împachetate în pânză, şi ale căror etichete au fost îndepărtate.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Transformare fizică a lui Mike Tyson la 58 de ani. ”Sunt pur și simplu o specie diferită de ființa umană”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Povestea milionarului care a crescut într-o „sărăcie cruntă” și a rămas de două ori fără casă

Declarație îngrijorătoare a ministrului Apărării de la Londra: Armata britanică nu poate opri o invazie

Aparatele de vapat de unică folosință vor fi interzise în Marea Britanie

Cum se folosesc escrocii de inteligența artificială ca să fure case de milioane de dolari chiar de sub nasul proprietarilor

Partenerii noștri