Live

Israelul susține că a „eliminat peste 17.000 de teroriști” în Gaza

Data actualizării: Data publicării:
Palestinieni își părăsesc casele din Hamad City, Fâșia Gaza. Foto: Profimedia Images

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunţat joi că trupele sale „au eliminat peste 17.000 de terorişti” în Gaza, unde războiul între Israel şi Hamas susţinut de alte mişcări armate palestiniene a intrat în a 11-a lună, informează AFP, preluată de Agerpres.

„Forţele noastre continuă să lupte în Gaza (...), noi am eliminat până acum peste 17.000 de terorişti”, a afirmat contraamiralul Daniel Hagari. Această cifră este imposibil de verificat, iar Hamasul refuză să comunice pierderile sale.

Ministerul Sănătăţii al guvernului Hamas a înregistrat 40.005 de morţi de la începutul războiului pe 7 octombrie, fără a oferi detalii cu privire la numărul de civili şi de combatanţi ucişi.

Soldaţii israelieni sunt acuzați că folosesc civili palestinieni ca scuturi umane în Gaza pentru a intra şi a elibera tuneluri şi clădiri pe care le suspectează că ar putea fi capcană, au relatat un ONG şi ziarul Haaretz. Practica a fost atât de răspândită în diferite unităţi care luptau în Gaza încât ar putea fi considerată, de fapt, un „protocol”, a declarat Nadav Weiman, directorul executiv al Breaking the Silence, un grup fondat de veterani de război israelieni pentru a documenta abuzurile militare.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Alexandru Țiriac a intervenit și nu s-a ferit de cuvinte, după ce Ilie Năstase a spus că Ion Țiriac ”s-a internat” din cauza unei boli

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac aerian al Israelului asupra unei școli din Gaza transformată în adăpost. Cel puțin 28 de morți și peste 50 de răniți

Un tanc israelian a tras într-un turn de observație al forțelor ONU din Liban: doi militari indonezieni au fost răniți

Armata israeliană anunță că a ucis un membru al Hezbollah într-un atac în Siria

Grupările palestiniene Hamas și Fatah discută planurile pentru Gaza post-război

Partenerii noștri