Îndemn șocant în Elveția: Bătrânii să înceapă să își pregătească testamentele
Societatea Elvețiană pentru Medicină Intensivă spune că bătrânii ar trebui să se gândească la a își pregăti testamente și să discute cu apropiații și membrii familiei în legătură cu posibilitatea de a fi puși pe ventilație artificială, scrie BBC.
Deși sună șocant, Elveția este țară în care oamenii pot solicita procedura suicidului asistat, iar în această societate, ideea conform căruia indivizii au dreptul de a decide felul în care mor, este pe larg acceptată.
O treime dintre elvețieni deja au testamente pregătite, astfel că familiile știu deja care le sunt dorințele în eventualitatea unei boli severe sau unui accident. Veștile din Italia, despre bătrâni care mor singuri după ce au stat zile în șir sub ventilație artificială au alarmat populația elvețiană.
Dr. Roland Kunz, gerontolog, spune că statisticile arată că dacă un pacient infectat cu coronavirus care este în vârstă ajunge să fie conectat la aparatele de ventilație artificială, șansele ca el să se recupereze sunt foarte reduse.
Acest segment al populației, crede el, ar trebui să aibă opțiunea de a fi îngrijiți acasă, dacă există personal disponibil să le asigure îngrijirea. Doctorii elvețieni insistă că nu este vorba de eliberarea paturilor pentru pacienți mai tineri. Regulile triajului au fost deja stabilite în Elveția, iar dacă există mai mulți pacienți decât paturi, atunci vor avea prioritate cei care au mai multe șanse de supraviețuire.
Elveţia a raportat sâmbătă un total de 6.100 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, cu 25% mai multe decât în ziua precedentă, şi 56 de decese, a anunţat ministerul Sănătăţii din această ţară, spitalele din cantonul Ticino, la graniţă cu Italia, fiind intens solicitate. „Situaţia din Ticino este dramatică”, a spus Daniel Koch, şeful departamentului de boli infecţioase al agenţiei federale de sănătate. Finalul crizei nu poate fi încă estimat a spus Koch, care speră cel puţin ca rata creşterii numărului de noi cazuri să înceapă să se aplatizeze în circa o săptămână, când restricţiile asupra libertăţii de mişcare vor tempera răspândirea bolii.
Editor: A. D.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News