Live

Video Incursiunea ucrainenilor în Kursk provoacă pabuge maxime armatei ruse, spune Volodimir Zelenski

Data publicării:
Ucrainenii continuă să desfășoare operațiuni ofensive în regiunea rusească Kursk și să avanseze în teritoriul Rusiei. Foto: Profimedia Images

Operaţiunea Ucrainei în regiunea Kursk contribuie la distrugerea logisticii armatei ruse şi la consumarea rezervelor acesteia, a declarat, vineri, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi o facem”, a spus el, într-un mesaj video pe Facebook. 

„Au existat deja mai multe rapoarte ale comandantului-şef Sirski privind situaţia de pe linia frontului şi operaţiunea noastră în regiunea Kursk. Putem vedea că ocupantul suferă pierderi, iar acest lucru este util, foarte util pentru apărarea noastră: se referă la distrugerea logisticii armatei ruse şi la consumul rezervelor sale. Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi o facem”, a spus el.

Preşedintele a adăugat că şeful apărării a raportat, de asemenea, cu privire la măsurile defensive ale Ucrainei în Donbas, şi anume direcţiile Pokrovsk şi Toreţk. Potrivit acestuia, a existat, de asemenea, un raport privind avansul forţelor armate în regiunea Kursk.

„Eliminăm prezenţa militară rusă în zona operaţiunilor noastre şi alimentăm fondul de schimb pentru ţara noastră”, a subliniat el.

După cum a raportat Ukrinform, comandantul-şef Oleksandr Sirski a informat că forţele ofensive ucrainene au avansat în unele zone de la 1 km la 3 km spre inamic.

Citește și: Care pe care: Ucrainenii iau mii de prizonieri în Kursk. Rușii forțează ruperea frontului în Donețk, unde atacă la fiecare 20 de minute

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lupta decisivă a Ucrainei pentru Donețk. Situația de pe frontul din Prokovsk, unde „inamicul nu se deranjează să-și evacueze răniții”

Moldova este următoarea țintă, dacă Ucraina cade, crede ministrul de Externe german

În timp ce se omoară în Donețk și Kursk, Rusia și Ucraina au ajuns să susțină aceeași parte în războiul din Sudan (Financial Times)

Israelul a intrat într-o ”nouă fază a războiului”. Ce este diferit acum față de confruntarea cu Hamas din Gaza

Partenerii noștri