Live

În timp ce Zelenski a cerut iar sisteme antiaeriene, rușii i-au lovit cu rachete orașul natal. 9 morți și 29 de răniți în Krivoi Rog

Data actualizării: Data publicării:
Cel puțin nouă persoane au fost ucise și 29 au fost rănite miercuri într-un atac al rușilor asupra Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski. FOTO: captură video Telegram Volodimir Zelenski

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și 29 au fost rănite miercuri într-un atac al rușilor asupra Krivoi Rog, oraşul natal al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care a cerut Occidentului să livreze mai multe sisteme antiaeriene, scrie Kyiv Independent.

Cinci dintre răniți sunt copii, a transmis pe Telegram ministrul ucrainean de interne Igor Klimenko. „Poliția documentează o altă crimă de război rusă”, a declarat el.

O explozie a fost raportată inițial în oraș de primarul Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul, la ora 15:51. La scurt timp după aceea, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk Serhii Lysak a comunicat că o rachetă a lovit o zonă rezidențială a orașului.

Zelenski a publicat la rândul său o înregistrare video realizată de echipe de salvare la faţa locului, în care membri ai acestora sunt văzuţi cum caută supravieţuitori printre resturile încă fumegânde ale unei clădiri.

Preşedintele Zelenski i-a îndemnat din nou pe aliaţii Ucrainei să-i livreze noi sisteme de apărare antiaeriană pentru a contracara atacurile ruse.

"Sistemele moderne de apărare antiaeriană pot asigura protecţia maximă a persoanelor, oraşelor şi poziţiilor noastre. Avem nevoie de ele atât cât este posibil. În fiecare zi și în fiecare oră, teroarea rusă demonstrează că Ucraina, împreună cu partenerii săi, trebuie să consolideze apărarea antiaeriană", a adăugat Zelenski.

Preşedintele ucrainean a insistat asupra acestei cereri şi marţi, în timpul unei deplasări la Berlin. Ucraina a fost vizată în noaptea de marţi spre miercuri de un nou atac masiv cu drone şi rachete ruse, care au vizat inclusiv capitala Kiev şi care au fost interceptate aproape în totalitate de apărarea antiaeriană, potrivit autorităţilor.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Până în luna martie, piloții ucraineni vor zbura pe avioanele de luptă franceze Mirage 2000

Rusia crește soldele, în disperarea de a atrage voluntari care să lupte în Ucraina. La cât au ajuns sumele

Reacția Uniunii Europene la blocajul impus de Ungaria privind ajutorul destinat Ucrainei. „Este oarecum absurd”

Mită record în Rusia: Un fost anchetator a fost condamnat la închisoare pentru că a primit șpagă de 73 milioane de dolari

Partenerii noștri