Live

În plin război cu Hezbollah și Hamas, Israelul anunță că a primit un ajutor militar de 8,7 miliarde de dolari de la SUA

Data publicării:
Foto: Twitter/@idfonline

Ministerul israelian al Apărării a anunțat, joi, că a obţinut un nou pachet de ajutor militar american, în valoare de 8,7 miliarde de dolari, „în sprijinul efortului militar în curs al Israelului”, în plină escaladare cu gruparea libaneză Hezbollah şi în război în Gaza, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Negocierile dintre Israel şi Statele Unite au avut loc la Washington şi constau în deblocarea a 3,5 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de materiale şi echipamente de război şi a 5,2 miliarde de dolari destinaţi ameliorării sistemelor de apărare antiaeriană israeliene, în special sistemele antirachetă Iron Dome şi David's Sling, precum şi pentru un „sistem laser de ultimă generaţie”, potrivit unui comunicat al ministerului.

Israelul lucrează de câţiva ani la un sistem antirachetă cu laser care i-ar putea oferi un avantaj considerabil faţă de arsenalul de rachete de care dispune Hezbollah pe flancul său nordic.

Anunţare acestei noi finanţări de la cel mai mare donator de ajutor militar pentru Israel survine în aceeaşi zi în care preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a cerut la tribuna ONU comunităţii internaţionale să nu mai trimită arme Israelului, considerând „întreaga lume responsabilă pentru ceea ce suferă (poporul palestinian) în Gaza şi Cisiordania”.

„Această nebunie nu poate continua. Întreaga lume este responsabilă pentru ceea ce se întâmplă cu populaţia noastră în Gaza şi în Cisiordania”, a declarat Abbas.

„Opriţi genocidul. Nu mai trimiteţi arme către Israel”, a afirmat preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene la tribuna ONU, estimând că Israelul „nu merită” să fie membru al Naţiunilor Unite.

„Opriţi această crimă. Opriţi-o acum. Nu mai ucideţi copii şi femei”, a insistat Abbas, la aproape un an de la începerea campaniei militare israeliene în Fâşia Gaza, ca represalii la atacul fără precedent al Hamas împotriva Israelului din 7 octombrie 2023.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

După 1.930 de zile de muncă și un miliard de euro cheltuit pentru o ”bijuterie”, au primit o mare lovitură din partea instanței

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania aprobă un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, în valoare de 447 de milioane de dolari

SUA acuză Rusia că vrea să transfere arme rebelilor Houthi din Yemen: „Tragem un semnal de alarmă”

Reacția SUA după ce Putin a amenințat că va folosi armele nucleare dacă Rusia e atacată

UPDATE. Șeful unității de drone a Hezbollah a fost vizat de un atac israelian la periferia Beirutului

Partenerii noștri