Live

Hezbollah a atacat Israelul cu peste 300 de proiectile în timpul sărbătorii de Yom Kippur, anunță armata israeliană

Data actualizării: Data publicării:
Foto: X/@ObserveLebanon

Armata israeliană a anunţat că mişcarea libaneză pro-iraniană Hezbollah a lansat aproximativ 320 de proiectile din Liban spre Israel în timpul sărbătorii de Yom Kippur, cea mai sfântă zi a iudaismului, de vineri seara până sâmbătă la apus, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

„Pe parcursul întregului weekend de Yom Kippur, aproximativ 320 de proiectile trase de organizaţia teroristă Hezbollah au trecut graniţa din Liban spre Israel", a indicat armata într-un comunicat.

Într-un comunicat separat, armata a indicat că două proiectile trase asupra oraşului Aşkelon, sudul Israelului, din nordul Fâşiei Gaza, unde Israelul se află în război cu mişcarea islamistă Hamas, au căzut într-o zonă nelocuită.

Mişcarea islamistă libaneză Hezbollah a anunţat sâmbătă că a lansat drone cu o zi înainte împotriva unei baze militare din Haifa, un mare oraş-port din nordul Israelului.

Ținte lovite de forțele israeliene 

La rândul său, Israelul a „lovit aproximativ 280 de ţinte teroriste aparţinând Hezbollah în Liban şi Hamas”, mişcarea palestiniană în Fâşia Gaza.

Printre aceste ţinte se află infrastructuri teroriste subterane, depozite de arme, centre militare de comandă, celule teroriste şi alte infrastructuri teroriste”, a declarat armata israeliană într-un comunicat.

Frontul deschis în octombrie 2023 de Hezbollah împotriva Israelului, în sprijinul Hamas, s-a transformat în război deschis pe 23 septembrie odată cu declanşarea unor intense bombardamente israeliene asupra bastioanelor Hezbollah în Liban.

Armata israeliană a lansat apoi o ofensivă terestră pe 30 septembrie în sudul Libanului. În acelaşi timp, continuă ofensiva israeliană împotriva Hamas în Fâşia Gaza.

Citește și: Forțele ONU din Liban avertizează că ar putea avea loc un „conflict regional cu impact catastrofal pentru toţi” în Orientul Mijlociu

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Două femei, obligate să se dezbrace înainte de meci, pe stadion: ”Ce imbecilitate!” Imaginile au ajuns virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Forțele ONU din Liban avertizează că ar putea avea loc un „conflict regional cu impact catastrofal pentru toţi” în Orientul Mijlociu

Tensiuni uriașe în Iran privind un iminent atac al Israelului. Cu cine încearcă iranienii să facă alianțe în Orientul Mijlociu

Israelul avertizează libanezii din sud „să nu se întoarcă” la casele lor. Hezbollah ar folosi ambulanțe pentru transport de arme

Muniție americană a fost folosită în atacul israelian de joi seară, asupra centrului Beirutului

Partenerii noștri