Live

Hackerii ruși au atacat trei laboratoare de cercetare nucleară din SUA (Reuters)

Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images

O echipă de hackeri ruși, cunoscută sub numele de Cold River („Râul Rece”), a vizat trei laboratoare de cercetare nucleară din Statele Unite în vara anului trecut, când președintele rus Vladimir Putin vorbea despre folosirea armelor nucleare, transmite Reuters.

În perioada august-septembrie, în timp ce Putin indica faptul că Rusia ar fi dispusă să folosească arme nucleare pentru a-și apăra teritoriul, Cold River a vizat laboratoarele naționale Brookhaven (BNL), Argonne (ANL) și Lawrence Livermore (LLNL), potrivit unor înregistrări de pe internet care arată că hackerii au creat pagini de autentificare false pentru fiecare instituție și au trimis e-mailuri oamenilor de știință din domeniul nuclear în încercarea de a-i determina să își dezvăluie parolele.

Reuters nu a putut stabili de ce au fost vizate laboratoarele sau dacă vreo tentativă de intruziune a avut succes.

Cold River și-a intensificat campania de hacking împotriva aliaților Kievului de la invazia Ucrainei, potrivit cercetătorilor în domeniul securității cibernetice și oficialilor guvernamentali occidentali.

Atacul cibernetic împotriva laboratoarelor americane a avut loc în momentul în care experții ONU au intrat pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia pentru a inspecta cea mai mare centrală atomică din Europa și pentru a evalua riscul a ceea ce ambele părți au declarat că ar putea fi un dezastru devastator de radiații, pe fondul bombardamentelor intense din apropiere.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un senator republican oferă o alternativă la aderarea Ucrainei la Alianță. „Lasă-l pe Putin s-o bage în NATO, dacă vrea”

De ce curtează Trump extrema dreaptă europeană

România: De la Sighet la Silicon Valley – 35 de ani de progres alături de SUA și UE

De ce Trump a vorbit de două ori mai mult la telefon cu Putin decât cu Zelenski. Explicația secretarului de stat american

Partenerii noștri