Live

Generalul Sîrski: Rușii au transferat peste 50.000 de militari în regiunea Kursk

Data publicării:
Generalul Oleksandr Sîrski (centru), șeful armatei ucrainene. Foto: Profimedia Images

Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a declarat că Rusia a transferat în jur de 50.000 de militari în regiunea Kurk, trupe care au fost mutate din alte regiuni ale frontului ucrainean, informează Kyiv Independent

„Știm că în jur de 50.000 de soldați proveniți de alte sectoare ale frontului au fost transferate pe direcția Kursk”, a spus Sîrski în cadrul unei apariții la televiziunea de stat ucraineană.

Conform generalului ucrainean, transferul de trupe către regiunea Kursk a slăbit pozițiile rusești din alte sectoare ale frontului ucrainean, precum Zaporojie, Herson sau Kramatorsk.

„În acest fel, ne este mai ușor să organizăm operațiunile defensive”, a spus Sîrski.

Ucraina a lansat în luna august o proprie ofensivă desfășurată pe teritoriul Federației Ruse, în regiunea Kursk. După două luni de la declanșarea acestei incursiuni, ucrainenii susțin că în prezent controlează 1.300 de kilometri pătrați din teritoriul rusesc și 100 de localități.

Liderii de la Kiev au spus că unul din scopurile operațiunii militare din Kursk a fost tocmai acela de a obliga armata rusă să transfere trupe de pe alte zone ale frontului, pentru a slăbi presiunea asupra defensivei ucrainene.

Pe data de 19 septembrie, Oleksandr Sîrski preciza că 40.000 de militari ruși fuseseră transferați în zona Kursk. Declarația de acum a șefului armatei ucrainene arată că numărul de militari ruși transferați în această regiune a crescut astfel cu 10.000, în ultima lună.

În ciuda acestor declarații, armata rusă continuă să pună presiune mare asupra apărătorilor ucraineni în regiunea Donețk: în special pe axele Ceasîv Iar, Pokrovsk și Torețk. Recent, trupele ruse au reușit să cucerească orașul-fortăreață Vuhledar, din Donețk, după doi ani de asalturi.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A lăsat mașina primită de la Ion Țiriac în parcare, iar acum a spus ce lecție de viață a învățat după medalia de la JO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cele cinci cereri ale lui Volodimir Zelenski către aliații europeni și șansele ca acestea să fie îndeplinite

Anul în care UE nu a făcut nimic: alegerile europene și cele din Germania, din 2025, împiedică Bruxellesul să acționeze | Politico

Steven Seagal s-a arătat dispus să lupte pentru Rusia în războiul din Ucraina

Volodimir Zelenski neagă că subiectul unei încetări a focului cu Rusia este discutat în timpul turneului său european

Partenerii noștri