Live

General american: Faptul că Rusia folosește armele hipersonice în Ucraina nu schimbă jocul. Nu au efecte cu adevărat semnificative

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice în Ucraina nu are „efecte cu adevărat semnificative sau care să schimbe jocul”, a declarat miercuri președintele Statului Major interarme al SUA, generalul Mark Milley, potrivit CNN.

„În afară de viteza armei, în ceea ce privește efectul acesteia asupra unei anumite ținte, nu vedem efecte cu adevărat semnificative sau care să schimbe jocul până în prezent ținând cont și de livrarea unui număr mic de arme hipersonice pe care le-au folosit rușii”, a declarat Milley, în timpul unei audieri a Subcomisiei pentru apărare a Camerei Reprezentanților.

Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat marți că Rusia a lansat până acum între 10 și 12 rachete hipersonice împotriva Ucrainei.

Milley a confirmat că aceasta a fost prima dată când arme hipersonice au fost folosite în luptă și a spus că Departamentul Apărării a analizat fiecare atac hipersonic, dar a adăugat că nu poate detalia decât într-o sesiune clasificată.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat, în cadrul aceleiași audieri, că este de acord cu Milley și că nu crede că utilizarea de către președintele rus Putin a atacurilor cu rachete hipersonice l-ar „determina să fie dispus să se ridice la nivelul de a folosi o armă nucleară”.

„Cred că el încearcă să creeze un efect specific prin utilizarea acestei arme„, a spus Austin, referindu-se la hipersonică. „Și, așa cum a subliniat președintele, se mișcă la o viteză care o face foarte dificil de interceptat. Dar nu a fost capabilă să schimbe jocul”.

Anterior, în cadrul audierii, Austin a declarat că a fost decizia președintelui american Joe Biden de a împărtăși informații cu aliații și partenerii SUA în perioada premergătoare invaziei rusești în Ucraina.

„Acest lucru a creat încredere între aliații noștri într-un mod mai semnificativ”, a spus Austin, „iar această încredere ne-a permis să creăm o unitate mai puternică”. Austin a spus că schimbul de informații a fost „un element-cheie” în promovarea acestei unități, care speră că va continua.

Editor : I.C

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Ucraina nu este poligon de testare”. Zelenski spune că are nevoie de o apărare aeriană mai bună după atacurile cu drone ruseşti

Mișcări de trupe în regiunea Kursk. O parte dintre militarii nord-coreeni au fost transferați spre Belgorod

Preşedinta Parlamentului European susţine că Germania ar trebui să trimită rachete Taurus în Ucraina

Avertisment de la Pentagon: Soldaţii nord-coreeni din Rusia vor lupta „în curând” cu armata ucraineană

Partenerii noștri