Live

Furie în Turcia după moartea a 12 nou-născuți, internați la ATI pentru tratamente false. Procurorii cer pedepse de peste 500 de ani

Data publicării:
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Un procuror din Turcia a cerut peste 500 de ani de închisoare pentru liderii prezumtivi ai unei grupări acuzate de decesul unor nou-născuţi plasaţi la terapie intensivă pentru câştiguri financiare, a relatat agenţia Anadolu, potrivit dpa.

Conform rechizitoriului de 494 de pagini care vizează 47 de suspecţi, inclusiv cadre medicale, nou-născuţii au fost transferaţi la spitale selectate din Istanbul, în loc de unităţi medicale unde ar fi primit îngrijire adecvată, a transmis vineri Anadolu, citată de Agerpres.

Douăzeci şi doi dintre suspecţi au fost deja arestaţi.

Se crede că gruparea a folosit această metodă pentru a primi fonduri mai mari de la sistemul de securitate socială al Turciei pentru tratamente mai scumpe.

Presupusa fraudă a dus la decesul a cel puţin 12 nou-născuţi ca rezultat al internării lor mai îndelungate în secţii de terapie intensivă neonatală sau al infecţiilor, de exemplu.

Membrii grupării, printre care se numărau asistente medicale şi doctori, împărţeau apoi profiturile.

Autorităţile au făcut public că au interceptat discuţii telefonice şi mesaje potrivit cărora cadrele medicale implicate au falsificat de asemenea rapoarte medicale şi au administrat tratamente false unor bebeluşi.

Procurorul de caz cere o pedeapsă de peste 589 de ani pentru un suspect acuzat, printre altele, de omor voluntar, conducerea unei bande şi falsificare de documente oficiale.

Pentru alţi doi se cer pedepse de până la 582 de ani de închisoare.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La 38 de ani, e încă ”un pachet de mușchi”, dar a luat decizia! ”Nu realizam că sunt praf”. E de 5 ori campion al României

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Nu putem fi reduși la tăcere”. Regimul lui Erdogan a închis un important post de radio independent. Motivul invocat

Turcia, campioană la producția de electricitate pe bază de cărbune în Europa. Emisiile de CO2 au atins noi niveluri record

Un cutremur de magnitudine 5,9 a avut loc în estul Turciei

Turcia cere sancțiuni internaționale pentru Israel: Timpul diplomației a trecut

Partenerii noștri