Live

Furie în SUA după ce Trump a ridiculizat 109 de militari americani răniți într-un atac iranian. „Ce, i-a durut capul?”

Data publicării:
Donald Trump. Foto: Profimedia Images

O remarcă a lui Donald Trump referitoare la 109 militari americani care au suferit leziuni cerebrale în urma unui atac cu rachete balistice iraniene în 2020 a provocat recent furie în SUA, după ce miliardarul american a bagatelizat rănile suferite de respectivii soldați, informează The Independent.

Donald Trump, candidatul Partidului Republican la președinția SUA, a fost întrebat, în cadrul unei conferințe de presă, dacă ar fi avut o atitudine „mai dură” contra Iranului, comparativ cu cea afișată pe vremea când era președinte la Casa Albă atunci când două baze americane din Irak au fost lovite de rachete balistice iraniene, în 2020. În urma celor atacuri, 109 militari americani au fost diagnosticați cu traumatisme craniene ușoare.

„În primul rând, cum adică au fost răniți, ce înseamnă răniți”, a replicat Trimp. „Adică ce, i-a durut capul? Pentru că bombele nu au lovit vreo tabără”, a declarat candidatul republican.

Ulterior Trump a replicat că „nimeni nu a fost mai dur ca mine cu Irakul”, confundând, aparent, Irakul cu Iranul.

Declarațiile miliardarului american au provocat furie printre veteranii americani și membrii Congresului SUA.

„Când rachetele iraniene au căzut în apropierea trupelor americane, iar militarii au primit îngrijiri în urma leziunilor cerebrale, Donald Trump le-a minimizat (rănile) și le-a calficat drept dureri de cap”, a declarat Tim Walz, care candidează la postul de vicepreședinte al SUA, alături de Kamala Harris și este veteran de război.

„Ăsta e Donald Trump: un om care îi consideră fraieri și ratați pe militarii americani căzuți pe câmpul de luptă”, a spus senatorul de Arizona Mark Kelly, veteran de război și fost militar în Marina SUA.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avioanele britanice erau gata să intervină când Iranul a lansat rachete spre Israel, dar nu a fost nevoie, spune ministrul Apărăriii

O femeie din SUA a fost decapitată de propriul său fiu. Familia o aștepta la o petrecere surpriză de ziua ei

Reuters: Ayatollahul Khamenei îl avertizase pe liderul Hezbollah să părăsească Libanul, cu câteva zile înainte ca acesta să fie ucis

Analiză DW: De ce Iranul nu poate susține economic un război cu Israelul

Partenerii noștri