Live

FOTO Noul ambasador al Israelului la București are origini românești. Povestea lui Lior Ben Dor

Data publicării:
Foto: Ambasada Israelului la București

Noul Ambasador al Israel în România, Dr. Lior Ben Dor, a sosit la București. Acest mandat are o „semnificație personală profundă”, în condițiile în care părinții diplomatului s-au născut în România.

Mama sa, Bianca, s-a născut și a crecut în Buhuși, județul Bacău iar tatăl, în orașul Bacău. Ambasadorul are chiar și o fotografie veche de familie, cu mama sa îmbrăcată în costum național românesc.

„Este o mare onoare și o bucurie deosebită pentru mine să fiu Ambasador al Statului Israel în România. Sunt foarte mândru să reprezint Israelul în țara în care s-au născut părinții și bunicii mei,” a spus Dr. Lior Ben Dor.

Acesta este diplomat în cadrul Ministerului israelian de Externe din 1994. A ocupat diverse funcții, inclusiv coordonator-șef pentru mass-media și diplomație publică pentru lumea arabă și Director al Departamentului pentru Egipt și statele magrebiene în perioada 2016-2023.

Foto: Ambasada Israelului la București

Printre responsabilitățile sale s-a numărat și activitatea de purtător de cuvânt în limba arabă, oferind interviuri și informări pentru jurnaliști și instituții media din lumea arabă, cu precădere de la începutul războiului împotriva organizației teroriste Hamas.

De asemenea, a reprezentat Israelul în misiuni diplomatice din întreaga lume, ocupând roluri cheie în țări precum Egipt, Uruguay, Marea Britanie, Argentina și Brazilia.

Dr. Lior Ben Dor este absolvent al Universității Bar Ilan, unde a obținut titlul de doctor. Ultima sa misiune a fost în Brazilia.

„Noul Ambasador al Israelului în România își exprimă angajamentul de a consolida și dezvolta relațiile bilaterale de excepție, construite pe baza unei istorii comune și a legăturilor culturale puternice”, se mai arată în comunicat.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Bijuteria” de 500.000.000 $, devastată de inundații! Cel puțin 8 oameni au murit. FOTO Imaginile dezastrului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul a lovit ținte din Yemen, în timp ce atacurile din Liban continuă

Reuters: Trupul neînsuflețit al liderului Hezbollah a fost recuperat și este intact. Care a fost cauza morții lui Hassan Nasrallah

Comandantul adjunct al Gărzilor revoluţionare iraniene, ucis în Liban. Iranul vrea război

„Situaţia este extrem de explozivă.” Ministrul iranian de Externe amenință cu războiul după asasinarea liderului Hezbollah

Partenerii noștri