Live

Fizicianul rus Anatoli Maslov a fost condamnat la 14 ani de închisoare într-o colonie penală

Data publicării:
Anatoli Maslov a fost condamnat de un tribunal din Sankt Petersburg. Sursa foto: x.com/PiQSuite

Fizicianul rus Anatoli Maslov, care era cercetător principal la un institut de mecanică teoretică și aplicată din Novosibirsk când a fost arestat în urma acuzației de trădare, acum doi ani, a fost condamnat, marți, la 14 ani de închisoare într-o colonie penală.

Anatoli Maslov, un fizician eminent în vârstă de 77 de ani, a fost condamnat  la 14 ani de închisoare într-o colonie penală cu regim strict, pentru „trădare”, în ciuda vârstei înaintate și a faptului că a suferit un atac de cord în timp ce se afla în arest, în februarie anul acesta, informează Reuters.

Maslov este un fost cercetător principal la Institutul de Mecanică Teoretică și Aplicată din Novosibirsk, filiala siberiană a Academiei Ruse de Științe. Maslov a fost arestat în vara lui 2022, după ce a fost acuzat că a divulgat detalii importante despre tehnologia hipersonică a rușilor către serviciile de informații occidentale.

Anatoli Maslov face parte dintr-un șir de arestări ale unor oameni de știință ruși eminenți care au fost acuzați de trădare în ultimii ani.

El și unii dintre aceștia, cum ar fi Alexander Shiplyuk, care conducea laboratorul de tehnologie hipersonică de la Institutul de Mecanică Teoretică și Aplicată din Novosibirsk, și Dimitri Kolker, un alt fizician care lucra în Novosibirsk care a fost acuzat că lucra cu serviciile de securitate ale Chinei, au contribuit cu lucrări teoretice în domenii relevante pentru dezvoltarea rachetelor hipersonice, arme de ultimă oră capabile să transporte sarcini utile de până la 10 ori mai mari decât viteza sunetului, pentru a pătrunde prin sistemele de apărare aeriană.

Maslov a fost condamnat de un tribunal din Sankt Petersburg, în urma unui proces în care a pledat nevinovat.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Salvini organizează proteste după ce procurorii au cerut condamnarea sa la 6 ani de închisoare pentru refuzul de a debarca migranţi

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Partenerii noștri