Live

Fiul lui Prigojin ar putea fi noul șef al Wagner. El negociază cu Rusia pentru ca mercenarii să se întoarcă pe frontul din Ucraina

Data publicării:
Fiul lui Evgheni Prigojin, Pavel Prigojin, în vârstă de 25 de ani, a făcut demersuri pentru a prelua conducerea Grupului Wagner. FOTO: Profimedia Images

Fiul lui Evgheni Prigojin, Pavel Prigojin, în vârstă de 25 de ani, a făcut demersuri pentru a prelua conducerea Grupului Wagner. El negociază cu Garda Națională a Rusiei pentru ca mercenarii să lupte din nou pe frontul din Ucraina, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, citat de Sky News.

El negociază cu Garda Națională rusă, Rosgvardia, pentru ca organizația de mercenari să se alăture din nou luptei în Ucraina, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului, citând un canal Telegram afiliat grupului.

Vineri, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut unui fost locotenent al lui Evgheni Prigojin să instruiască voluntari pentru a lupta în Ucraina. Putin îl are de mult în vedere pe „Căruntul”, căruia i-a propus să preia comanda grupării Wagner după revolta eșuată din iunie.

Andrei Troșev, supranumit „Sedoi” (n.r. Căruntul - în rusă), fost colonel şi care era foarte apropiat de Prigojin în cadrul Wagner, este considerat unul dintre fondatorii grupului şi este vizat de sancţiuni europene pentru „implicare directă în operaţiunile militare ale grupului în Siria”, conform unui document al UE de la sfârşitul lui 2021.

Întâlnirea de joi, la care a asistat şi viceministrul Apărării, Iunus-Bek Evkurov, ilustrează o dată în plus integrarea unor foşti combatanţi ai Wagner în armata rusă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat imediat după reuniune că Andrei Troşev „lucrează deja în Ministerul Apărării”.

„Rosgvardia este direct subordonată administrației prezidențiale, ceea ce face ca îmbrățișarea publică a lui Troșev de către Putin și subordonarea grupului Wagner Ministerului rus al Apărării să fie demne de remarcat. Ministerul Apărării ar trebui să furnizeze echipamentul și proviziile pentru o forță mare, reconstituită sub Rosgvardia, în orice caz, deoarece Rosgvardia nu are infrastructura logistică pentru a face acest lucru pe cont propriu”, au spus analiștii din SUA.

Cu toate acestea, ISW a citat o sursă Wagner care susține că negocierile dintre Pavel Prigojin și Garda Națională au implicat grupul paramilitar și presupun păstrarea numelui, a simbolurilor, a ideologiei, a comandanților și a conducerii.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii l-au descoperit pe românul care a câștigat milioane, dar a pierdut totul: ”A rămas fără bani, dinți, soție și copil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Atac masiv al rușilor asupra orașului ucrainean Zaporojie: 13 morți și 29 de răniți

Lituania se deconectează de la rețeaua electrică rusă și întăreşte securitatea la conexiunile europene, de teama unor sabotaje

Câți soldați ar fi pierdut Ucraina în regiunea rusă Kursk. Anunțul făcut de Ministerul rus al Apărării

Aproape 30.000 de ucraineni au fost înregistrați oficial ca „dispăruți” în 2024. „Repatriem cadavre în fiecare lună”

Partenerii noștri