Live

Galerie Foto Fețele războiului. Cum arată luptătorii din Mariupol, înainte și după 10 săptămâni de rezistență în fața Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Soldați ucraineni care apără Mariupolul, înainte și după izbucnirea războiului din Ucraina. Foto: Twitter

Ministerul ucrainean al Apărării a publicat pe o rețea socială câteva fotografii ale unor luptători care apără orașul Mariupol, înainte de conflict și după mai bine de două luni de război. Felul în care războiul le-a schimbat fizionomia nu are nevoie de niciun comentariu.

„Uitați-vă cu atenție la figurile lor. Așa arată eroii din Mariupol. Zece săptămâni și jumătate de apărare a orașului”, a notat Ministerul Apărării de la Kiev într-o postare pe Twitter, alături de fotografiile a patru luptători, înainte și după începerea războiului din Ucraina

Serviciul de presă al Regimentului Azov a publicat, la rândul său, pe contul de Twitter, o serie de fotografii cu soldați răniți, care se adăpostesc în subteranele combinatului Azovstal. Unii dintre ei au mâini sau picioare amputate și se vede clar că nu beneficiază de îngrijiri medicale bune, bandajele lor fiind murdare.

Combinatul siderurgic Azovstal este singurul punct din Mariupol care nu a intrat sub controlul trupelor ruse. Peste 2.000 de soldați și civili s-au adăpostit în subteranele combinatului timp de mai multe săptămâni și s-au făcut eforturi imense pentru evacuarea civililor.

Soldații blocați în catacombele complexului au cerut în repetate rânduri evacuarea civililor, dar și a militarilor răniți, pentru tratarea cărora nu există materiale sanitare.

Analiștii și experții internaționali sunt de părere că rezistența de la Azovstal este motivul pentru care Rusia nu a putut revendica cucerirea Mariupolului de Ziua Victoriei, pe 9 mai, și nici nu a organizat o paradă militară în acest oraș.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Slovacia spune că este pregătită să găzduiască negocieri de pace între Rusia şi Ucraina: „Un semnal pozitiv”

Câți ucraineni cred că Donald Trump va aduce pacea mai repede în țară. Ce arată un nou sondaj

Nord-coreenii mor pe capete în războiul lui Putin: au probleme de aprovizionare și au rămas și fără apă, spun spionii Kievului

Țara „neutră” despre care Putin spune că s-a oferit să găzduiască negocierile de pace cu Ucraina: o soluție „acceptabilă”

Partenerii noștri