Live

FBI a comunicat echipei de campanie a Kamalei Harris că a fost ţinta unei „operaţiuni de influenţă din partea unui actor străin”

Data publicării:
Credit foto: Guliver/Getty Images

Echipa de campanie a Kamalei Harris a declarat că a fost notificată de FBI, luna trecută, că a fost „vizată de o operaţiune de influenţă din partea unui actor străin”, a declarat un oficial al campaniei, relatează Reuters preluată de News.ro.

„Avem măsuri robuste de securitate cibernetică în vigoare şi nu avem cunoştinţă de nicio breşă de securitate a sistemelor noastre care să rezulte din aceste eforturi”, a declarat oficialul care a adăugat că echipa de campanie rămâne în contact cu autorităţile.

Reprezentanții FBI au declarat, luni, că desfăşoară o anchetă după ce echipa de ampanie prezidenţială a rivalului republican Donald Trump a afirmat că a fost ţinta unui atac informatic.

Echipa de campanie a lui Trump a dat vina pe Iran şi a indicat un raport de vineri al Microsoft care a indicat că hackeri legaţi de guvernul iranian au încercat să intre în contul unui „oficial de rang înalt” al unei campanii prezidenţiale americane, în luna iunie. Raportul a adăugat că hackerii au preluat un cont aparţinând unui fost consilier politic şi apoi l-au folosit pentru a-l viza pe oficial. Raportul nu a furnizat detalii suplimentare cu privire la identitatea ţintelor.

The Washington Post a scris că FBI investighează presupuse tentative de atac cibernetic din partea Iranului care au vizat atât un asociat al lui Trump, cât şi consilieri ai campaniei Biden-Harris.

Trump a declarat, sâmbătă, că Microsoft a informat campania sa că Iranul a piratat unul dintre serverele sale. El a spus că Iranul a fost „capabil să obţină doar informaţii disponibile publicului”.

Guvernul iranian a negat piratarea campaniei Trump.

FBI a început investigaţia în iunie, atunci când Biden încă era candidat la preşedinţie, suspectând că Iranul se află în spatele încercărilor de a fura date ale celor două campanii prezidenţiale americane, menţionează The Washington Post citat de News.ro.

Trei angajaţi ai campaniei Biden-Harris au primit e-mailuri de tip spear phishing, concepute pentru a părea legitime, dar care ar putea oferi unui intrus acces la comunicaţiile destinatarilor, potrivit unor persoane familiarizate cu această problemă, care au vorbit cu The Washingon Post sub rezerva anonimatului. 

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasadorul Iranului în Liban a rămas fără un ochi, după ce i-a explodat pagerul

Iranul, furios după exploziile a mii de pagere în Liban: „Asasinat în masă”

Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an. Surpriză în fieful lui Donald Trump

Microsoft spune că Rusia difuzează videoclipuri false cu Kamala Harris

Partenerii noștri