Live

Video Explicația halucinantă a lui Putin pentru eșecul trupelor ruse de a cuceri Kievul în 3 zile

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat, joi, că a fost păcălit de „partenerii” din Occident să înceteze focul în Ucraina, precizând că din această cauză nu au putut trupele ruse să cucerească Kievul în trei zile. Declarația lui Putin, făcută în timpul unei conferințe de presă, a fost publicată de Anton Gerashchenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, pe platforma X.

Întrebat în cadrul unei conferințe dacă Rusia va înceta focul în Ucraina, Putin a răspuns: „O să vă reamintesc un lucru. Când trupele noastre se aflau lângă Kiev am primit o ofertă, chiar o cerere urgentă, din partea partenerilor din Occident să oprim focul și ostilitățile ca unele lucruri să poată fi negociate cu Ucraina. Și asta am făcut, a existat acest episod.

Ucrainenii nu au oprit ostilitățile. Iar apoi autoritățile ucrainene ne-au spus că nu pot controla toate unitățile pentru că există unele care nu ascultă de autoritățile de la centru. Nu spun nici mai mult nici mai puțin. Asta în primul rând. În al doilea rând, ni s-a cerut să retragem trupele din Kiev pentru a putea stabili condițiile pentru pace. Am făcut asta și din nou am fost înșelați. Toate înțelegerile la care s-a ajuns în Istanbul au fost aruncate la gunoi. Iar asta s-a întâmplat în repetate rânduri. De asta pur și simplu nu putem opri focul”, a spus Putin, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului, Putin a respins categoric orice negocieri pentru încetarea focului și a cerut în schimb demilitarizarea „ireversibilă” a Ucrainei ca o condiție prealabilă a unui astfel de acord.

Cererea lui Putin de demilitarizare a Ucrainei ca o condiție prealabilă pentru încetarea focului îi arată, de fapt, strategia. Putin cere astfel Ucrainei să se predea efectiv înainte de orice încetare a focului. El a susținut că Rusia nu poate permite armatei ucrainene să profite de o încetare a focului pentru a-și reface forțele.

ISW consideră că Rusia va folosi un acord de încetare a focului pentru a-și reconstrui și extinde armata pentru o viitoare agresiune împotriva Ucrainei.

Citește și: Putin cere în mod deschis capitularea Ucrainei. Planul Rusiei nu are nicio legătură cu un acord de pace (evaluarea ISW)

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Fără curent, fără apă, fără gaze”. Zeci de mii de ucraineni au fugit în ultima lună dintr-un oraș-cheie

O jurnalistă a întrebat-o pe amanta lui Putin de ce nu are copii. Imediat au apărut polițiștii care au verificat-o și interogat-o

Americanii confiscă domenii web folosite de hackerii FSB

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Partenerii noștri