Live

Erdogan cere „lumii islamice” să reacționeze: Spiritul Naţiunilor Unite este mort în Gaza. Israelul este o amenințare pentru umanitate

Data publicării:
„Niciun stat nu este în siguranţă până când Israelul nu respectă dreptul internaţional şi nu se simte obligat de dreptul internaţional. Şi asta priveşte şi Turcia”. Foto: Profimedia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că „Spiritul Naţiunilor Unite este mort în Gaza” şi a cerut totodată „lumii islamice să reacţioneze” după atacul israelian asupra unei tabere pentru persoane strămutate de lângă Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, soldat cu zeci de morţi. 

„ONU nu poate nici măcar să-şi protejeze propriul personal sau personalul umanitar. Ce aşteptaţi ca să acţionaţi? Spiritul Naţiunilor Unite este mort în Gaza", a declarat şeful statului în faţa deputaţilor din partidul său, relatează AFP, potrivit Agerpres. 

Pe lângă acuzaţia de neputinţă la adresa instituţiei internaţionale, şeful statului turc, care se află în fruntea unei ţări majoritar musulmane, cu 85 de milioane de locuitori, s-a adresat omologilor săi din „lumea islamică”.

„Am câteva cuvinte să spun lumii islamice: ce aşteptaţi pentru a lua o decizie comună? Dumnezeu vă va face, ne va face responsabili", a insistat el, apreciind că „Israelul nu este doar o ameninţare pentru Gaza, ci pentru întreaga umanitate”.

„Niciun stat nu este în siguranţă până când Israelul nu respectă dreptul internaţional şi nu se simte obligat de dreptul internaţional. Şi asta priveşte şi Turcia”, a continuat el.

„Israelul şi cei care îl susţin speră că vom uita acest genocid: acest genocid nu va fi uitat”, a avertizat el. „Uciderea bebeluşilor, a copiilor, (atacurile) care vizează spitalele, biserici, moschee nu vor fi uitate”, a mai spus Erdogan.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Hezbollah și rebelii Houthi au atacat Israelul. O rachetă cu rază lungă de acțiune din Yemen a declanșat sirenele de raid aerian

Economia din Gaza este în cădere liberă după 11 luni de război, crede ONU

Raiduri aeriene în Gaza. Israelienii au lovit o școală ONU și două case: cel puțin 34 de morți

Noi raiduri aeriene ale Israelului în Cisiordania: cel puțin cinci morți într-o lovitură asupra orașului Tubas

Partenerii noștri