Live

Elon Musk atacă Marea Britanie după ce nu a fost invitat la un summit de investiții din Regatul Unit. Ce a spus miliardarul american

Data actualizării: Data publicării:

Elon Musk a atacat joi Marea Britanie, după apariția informațiilor conform cărora nu ar fi fost invitat la viitorul summit de investiții din Regatul Unit, și a susținut că guvernul de la Londra eliberează pedofili condamnați, în timp ce trimite după gratii oameni pentru postări pe rețelele sociale, transmite Reuters.

BBC a transmis că miliardarul american nu a fost invitat la summitul de luna viitoare din cauza postărilor sale de pe platforma sa X referitoare la revoltele violente și rasiste anti-imigrație din Marea Britanie, care au avut loc în luna august.

Departamentul pentru Afaceri și Comerț și Trezoreria Marii Britanii nu au răspuns la solicitările de comentarii privind raportul BBC sau răspunsul lui Musk.

„Nu cred că cineva ar trebui să meargă în Marea Britanie, unde sunt eliberați pedofili condamnați pentru a închide oameni pentru postări pe rețelele sociale”, a declarat Musk pe X, ca răspuns la o postare despre raportul BBC.

Mai mult de 1.700 de prizonieri au fost eliberați la începutul acestei luni într-un efort al guvernului laburist al premierului Keir Starmer de a aborda supraaglomerarea închisorilor din Anglia și Țara Galilor. Cei care execută pedepse pentru infracțiuni sexuale nu au fost incluși în program.

Guvernul și alte voci l-au criticat pe Musk, care are aproape 200 de milioane de urmăritori pe X, pentru postările sale despre Marea Britanie din august, inclusiv una în care spunea că războiul civil este „inevitabil”, în timp ce țara era zguduită de revolte în care grupuri de extremă dreapta au atacat hoteluri care găzduiesc solicitanți de azil și moschei.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic Starmer a declarat la momentul respectiv că nu exista „nicio justificare” pentru astfel de comentarii. Peste 1.000 de arestări au fost efectuate în legătură cu revoltele, iar unele persoane au fost încarcerate pentru incitare la ură rasială pe rețelele sociale.

La summitul de investiții de luna viitoare vor participa lideri ai unor grupuri tehnologice și financiare globale, inclusiv BNY Mellon și Blackstone. Guvernul laburist, aflat la putere din iulie, speră să atragă investitori pentru a stimula economia.

Elon Musk, care s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron în luna mai pentru summitul „Alege Franța” de la Paris, a fost văzut ultima dată în mod public la Londra în noiembrie anul trecut, când a participat la AI Safety Summit și a fost apoi intervievat de fostul prim-ministru conservator Rishi Sunak.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Extrema-dreaptă din Parlamentul European vrea să-i acorde lui Elon Musk premiul european pentru libertate de gândire

Premierul britanic Keir Starmer: „Rusia își tratează propriii cetățeni ca niște bucăți de carne pe care le aruncă în mașina de tocat”

Keir Starmer, mesaj tăios pentru Moscova, la ONU: Mă întreb cum își arată Rusia fața aici, după ce a provocat suferințe umane colosale

Elon Musk a vorbit despre relația sa cu Giorgia Meloni, după ce s-a întâlnit cu premierul italian la New York

Partenerii noștri