Live

După ce a spus că „nu are de gând să moară”, Lukașenko a plecat din nou la Moscova pentru două zile

Data publicării:
Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukașenko. Foto: Profimedia Images

Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, a plecat într-o vizită de lucru de două zile în Rusia, a anunţat, miercuri, serviciul său de presă, relatează CNN, citat de news.ro. Agenţia de presă a statului bielorus, BelTA, a transmis imagini de la sosirea liderului de la Minsk la Moscova.

Lukaşenko urmează să participe la Forumul Economic Eurasiatic şi are programate discuții, miercuri, cu dictatorul rus, Vladimir Putin.

În timpul summitului de joi al Consiliului Economic Suprem Eurasiatic, liderii ţărilor din Uniunea Economică Eurasiatică „vor analiza punerea în aplicare a deciziilor privind direcţiile strategice pentru dezvoltarea integrării economice eurasiatice şi vor face bilanţul activităţilor internaţionale ale uniunii”, a transmis serviciul de presă al lui Lukaşenko, folosind clasicul limbaj de lemn sovietic.

Kremlinul a confirmat, anterior, jurnaliştilor că Putin are programate discuţii cu Lukaşenko în cadrul Consiliului Economic Suprem Eurasiatic.

Consiliul Economic Eurasiatic Suprem este format din şefii de stat sau de guvern ai statelor membre ale Uniunii Economice Eurasiatice - Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgîzstan şi Rusia.

Lukaşenko a fost la Moscova pe 9 mai, unde a participat la parada militară de Ziua Victoriei, dar nu părea să fie într-o formă prea bună, iar starea sa de sănătate a declanșat, ulterior, o serie de speculaţii. Lukaşenko a confirmat, miercuri, că a fost bolnav, dar a spus că a avut un banal adenovirus.

„Băieți, eu nu voi ierta pe nimeni, pe nimeni, dacă cineva se gândește că m-am pregătit să mor, liniștiți-vă. Nu e nimic altceva decât o părere a rețelelor sociale și a Telegramului”, a spus el.

Belarus este unul dintre puţinii aliaţi ai Rusiei în războiul său împotriva Ucrainei. Deşi armata ţării nu este implicată direct în lupte, Belarusul a ajutat Rusia să lanseze invazia asupra Ucrainei în februarie 2022, permiţând trupelor Kremlinului să intre în ţară de pe teritoriul său.

Putin a declarat în martie că Rusia va staţiona arme nucleare tactice în Belarus şi că va construi o instalaţie de depozitare care urmează să fie finalizată până la începutul lunii iulie.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce fac „eroii” lui Putin când se întorc de pe frontul din Ucraina. Val de violențe în Rusia, provocat de deținuții care recidivează

Opoziția din Germania îl acuză pe Olaf Scholz că a contribuit la „propaganda” Kremlinului prin discuția cu Putin

„O altă încercare nereușită a inamicului”. Ucrainenii au distrus cu o dronă un steag plantat de „sabotori” ruși în regiunea Cernihiv

Zelenski spune că Putin nu vrea să discute despre pace, ci doar să iasă din izolare: „Ce fel de negocieri pot exista cu un criminal?”

Partenerii noștri