Live

Donald Trump i-a trimis în mare secret teste COVID lui Vladimir Putin, pentru uz personal. „Nu vreau să spui nimănui”

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin era îngrozit de COVID, dezvăluie cartea. Foto: Profimedia

Fostul preşedinte american Donald Trump i-a trimis teste COVID preşedintelui rus Vladimir Putin pentru uzul său personal în 2020, când pandemia de coronavirus făcea ravagii, potrivit dezvăluirilor dintr-o carte a jurnalistului veteran Bob Woodward, care a fost, cândva, unul din autorii dezvăluirilor din Scandalul Watergate, informează Agerpres.

Această informaţie apare într-un articol din Washington Post în care sunt incluse fragmente din cartea „Război”, ce va fi publicată pe 15 octombrie.

„Nu vreau să spui nimănui”

Potrivit lui Woodward, preşedintele Putin, îngrozit de virus, a acceptat să primească aceste teste, dar s-a străduit să evite orice posibile consecinţe în plan politic, nu pentru sine, ci pentru omologul său american de atunci. Liderul de la Kremlin l-a avertizat atunci pe Donald Trump să nu dezvăluie că a trimis teste COVID la Moscova. Potrivit cărţii, Putin i-ar fi spus lui Trump: „Nu vreau să spui nimănui pentru că oamenii vor fi supăraţi pe tine, nu pe mine”.

Patru ani mai târziu, relaţia personală dintre preşedintele Rusiei şi candidatul republican la preşedinţia SUA s-a schimbat, deşi, potrivit lui Woodward, aceştia au menţinut contactul de-a lungul anilor. Astfel, la începutul anului 2024, Donald Trump i-a ordonat unui consilier să părăsească biroul de la Mar-a-Lago, clubul său privat şi reşedinţa din Florida, pentru a putea avea o conversaţie telefonică privată cu liderul rus.

Discuții telefonice

Asistentul lui Donald Trump citat în carte, şi a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a estimat că este posibil ca Donald Trump să fi discutat cu Vladimir Putin de şapte ori după ce a părăsit Casa Albă, în 2021.

Aceste interacţiuni dintre Donald Trump şi Vladimir Putin, implicat într-un război împotriva Ucrainei de mai bine de doi ani, îl fac pe Woodward să concluzioneze că magnatul american este într-o situaţie mai proastă decât Richard Nixon, nevoit să demisioneze din cauza scandalului Watergate, demascat acum o jumătate de secol de Bob Woodward şi colegul său de la Washington Post, Carl Bernstein.

„Trump a fost cel mai nesăbuit şi mai impulsiv preşedinte din istoria americană şi demonstrează acelaşi caracter în calitate de candidat la preşedinţie în 2024”, subliniază el.

Donald Trump are una dintre cele mai critice poziţii faţă de ajutorul acordat Ucrainei de către SUA deoarece consideră că statele europene sunt cele care ar trebui să plătească cel mai mult pentru costurile conflictului. Viziunea sa este că între cele două ţări aflate în război ar trebui să aibă loc negocieri, în loc să aşteptăm ca preşedintele rus să fie învins.

Candidatul republican la preşedinţia SUA a declarat că, dacă va câştiga alegerile, este dispus să lucreze la un acord de pace între Rusia şi Ucraina.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban promite să deschidă „o groază de sticle de şampanie” dacă Trump este ales președinte

Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua lui. Mesajul trimis la Kremlin, pentru „cel mai apropiat tovarăș”

Speriat de dronele ucrainene, Putin și-a demolat casa de vacanță preferată de la Marea Neagră. Imagini din satelit

Donald Trump spune că Gaza poate fi „mai grozavă ca Monaco”: „Are cea mai bună locație din Orientul Mijlociu, cea mai bună apă”

Partenerii noștri