Live

Doi ruși interesați de o mină de aur din Niger, luați ostatici de Al-Qaida. Ambii susțin că sunt geologi

Data actualizării: Data publicării:
Doi ruși interesați de o mină de aur din Niger au fost luați ostatici de Al-Qaida.

O grupare din regiunea Sahel afiliată reţelei teroriste Al-Qaida a luat ostatici doi cetăţeni ruşi în Niger, relatează luni Reuters.

O înregistrare video difuzată de Jama'a Nusrat ul-Islam wa al-Muslimin (JNIM) arată ceea ce par a fi declaraţii în faţa camerei de filmat date de cei doi captivi, care afirmă că lucrau pentru o companie rusă în sud-vestul Nigerului, unde au fost luaţi ostatici.

Vorbind în engleză cu accent rusesc, cei doi se identifică drept ruşi şi afirmă că au fost luaţi ostatici la Mbanga, o zonă situată la circa 60 de kilometri vest de capitala Niamey.

Unul dintre ostatici declară că se numeşte Iuri şi că este geolog, iar celălalt spune că numele lui este Oleg Gret şi că a venit în Niger în urmă cu o lună. Potrivit profilului său de social media, Gret lucrează ca geolog în Africa cel puţin începând din 2013.

Nu este clar când şi unde a fost făcută înregistrarea, care nu include vreo cerere de răscumpărare, notează Reuters, citată dea Agerpres.

O sursă din domeniul securităţii din Niger a susţinut că cei doi ruşi au fost luaţi ostatici în urmă cu o săptămână în timp ce vizitau o mină de aur.

De la preluarea puterii anul trecut, junta din Niger, la fel ca regimurile militare din Mali şi Burkina Faso, a alungat forţele occidentale din ţară şi a întărit legăturile militare şi economice cu Rusia.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

VIDEO Un copil l-a văzut pe Gigi Becali și i-a zis direct: ”Domnu', îmi dați 50 de lei?”. Nu se aștepta la ce a urmat

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ostaticii americani, sancționați de fisc cu penalizări de mii de dolari, pentru neplata impozitelor în perioada de captivitate

Urmărire ca în filmul „Speed” pe străzile din Los Angeles, după o luare de ostatici într-un autobuz. O persoană a fost ucisă

Doar jumătate dintre cei 97 ostatici israelieni din Gaza mai sunt în viață. Vestea a venit de la premierul Netanyahu

Sub camera unui copil, plină de desene. Armata israeliană dezvăluie imagini ale tunelului în care au fost executați cei șase ostatici

Partenerii noștri