Live

Video Doi elevi din Rusia au dat foc unui elicopter militar, după ce un necunoscut le-a promis 20.000 de dolari. Este al doilea incident

Data actualizării: Data publicării:
Elicopterul Mi-8 a fost complet distrus. Sursă foto: X

Doi elevi din Rusia au pătruns într-o bază militară din regiunea Omsk și au dat foc unui elicopter Mi-8, scriu canale media din Ucraina, preluând surse rusești. Adolescenții le-au spus anchetatorilor că au fost contactați pe Telegram de un necunoscut, care le-a promis 20.000 de dolari pentru isprava lor, bani pe care nu i-au văzut.

„Doi elevi în vârstă de 16 ani au incendiat un elicopter militar Mi-8 în Omsk. Potrivit Shot, adolescenții au pătruns pe teritoriul bazei aeriene locale sâmbătă seara și au aruncat un cocktail Molotov asupra elicopterului”, scrie canalul Nexta.

Potrivit surselor citate, elicopterul este distrus și a fost scos din uz.

Copiii au fost prinși la scurt timp și le-au spus anchetatorilor că au fost contactați de un necunoscut pe Telegram, care le-a promis 20.000 de dolari dacă dau foc elicopterului.

Cu toate acestea, după ce sarcina a fost finalizată, toată corespondența a fost ștearsă, iar cel care le-a le-a promis banii a dispărut.

Acesta este al doilea caz de incendiere înregistrat numai în luna septembrie: în noaptea de 11 septembrie, în în Noyabrsk, câțiva elevi au aruncat în aer un elicopter Mi-8, turnând lichid inflamabil pe el.

Pe canalele de televiziune s-au răspândit informații conform cărora copiii au fost recrutați în toaleta școlii, unde au apărut pliante cu coduri QR și îndemnuri de a incendia elicoptere și alte obiecte pentru bani. Ulterior, astfel de pliante au fost găsite și în alte școli din Rusia.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum folosește Rusia inteligența artificială pentru a influența alegerile prezidențiale din SUA în avantajul lui Trump

Amenințările nucleare ale Rusiei nu mai sperie pe nimeni, spun chiar rușii. Putin va trebui să caute altceva. Pe listă e și România

Rușii își mută cele mai de temut avioane militare departe de Ucraina, de frica rachetelor occidentale. Ce ținte ar putea lovi Kievul

Rusia cheltuie lunar peste un miliard USD pentru rachete și drone. Câte Iskander-K, Kinzhal sau Kalibr sunt produse (Forbes)

Partenerii noștri