Live

Video&Foto Dezastrul din Libia, văzut din satelit. Două baraje s-au rupt, iar apa a transformat totul în ruine și a dus mii de cadavre în mare

Data actualizării: Data publicării:
Amploarea dezastrului din Libia a fost fotografiată și din satelit. FOTO: Profimedia Images

Durerea este fără margini în Libia, după inundațiile devastatoare care au luat viața a mii de oameni. Apa le-a dus trupurile în mare, iar țara cere ajutor pentru a le putea recupera. Tragedia îi copleșește și pe medici, care știu că bilanțul ar putea ajunge la zeci de mii de victime. Amploarea dezastrului din Libia a fost fotografiată și din satelit. Unde erau cândva clădiri și drumuri au rămas numai ruine, după ruperea a două baraje.

Noul bilanț al inundațiilor devastatoare din Libia indică peste 11.000 de morți. Dar numărul victimelor ar putea fi mult mai mare. Primarul celui mai afectat oraș spune că doar în localitatea sa ar fi pierit aproximativ 20.000 de persoane. Viiturile au ucis familii întregi și mii de oameni au fost deja îngropați. În spitale e criză de saci pentru cadavre.

Suferința este la fel de mare și dincolo de granițele Libiei. Un tată își aștepta fiul acasă, în Egipt, dar nu și-ar fi putut închipui că băiatul său nu se va mai întoarce în viață.

"Am pierdut patru membri de familie. Fiul meu l-a sunat pe fratele lui joia trecută, pentru ultima oară, spunându-i că va lua haine pentru copii și va veni în vizită (în Egipt n.r). Acum, și-a luat haine și a venit... dragul meu fiu", povestește bărbatul plângând în timp ce ține în mână fotografia fiului lui.

Pentru cei care au fost martori la furia naturii, coșmarul trăit va rămâne pentru totdeauna în amintirile lor.

"Marea a distrus partea de sus a zidului. Ne-am trezit cu o adevărată catastrofă. Ne-am trezit și nu am mai găsit pe nimeni, nu am găsit pe nimeni pe care cunoșteam. Când am ieșit afară, nu mai exista orașul, fusese ras de pe fața Pământului", povestește un alt bărbat.

Echipe de ajutor au fost trimise din România, Italia, Germania, Turcia și Qatar. Experții susțin că efectele devastatoare ale inundațiilor au fost provocate de apele mai calde ale mării şi infrastructura deficitară.

 

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia caută refugiu în Libia, după retragerea din Siria. Discuții cu generalul Khalifa Haftar despre transferul de echipamente militare

Imagini apocaliptice. Cel mai puternic ciclon din 1934 a lovit teritoriul francez Mayotte. Numărul morților, necunoscut

Cel puțin 10 persoane au murit în inundațiile devastatoare din Indonezia

Furtuna Bora a făcut prăpăd pe insula grecească Rodos. Imagini ca la inundațiile din Spania

Partenerii noștri