Live

Descoperire neașteptată lângă Copenhaga: Poliţia a găsit, din întâmplare, aproape o tonă de explozivi, după un deces accidental

Data publicării:
foto: Profimedia

Poliţia daneză a anunţat marţi că a descoperit aproape o tonă de explozivi şi produse chimice la locul decesului accidental al unui bărbat, în apropiere de Kosor, la aproximativ 50 km vest de Copenhaga, transmite AFP.

Poliţia a informat într-un comunicat că a evacuat în cursul nopţii în jur de 100 de locuitori de pe o rază de 500 metri în jurul locului accidentului, pentru a putea înlătura 'marea cantitate de substanţe chimice şi de produse chimice' găsită.

'Nu este vorba despre câteva kilograme, e vorba de aproape o tonă. Nu ştim precis cantitatea, deci o vom cântări, desigur, iar apoi o vom testa pentru a vedea despre ce e vorba exact', a declarat ulterior un responsabil din poliţia locală, Tom Trude, la postul TV2, citat de Agerpres.

Poliţia a informat anterior că un bărbat de 52 de ani a murit luni în urma unei 'explozii puternice' survenite 'accidental'. Marţi, ea nu a făcut alte precizări despre cauzele acestui accident.

Bărbatul fabrica probabil artificii, a spus Trude, precizând că nu fusese emisă autorizaţie pentru o astfel de activitate, conform primelor constatări.

Locuitorii evacuaţi ar urma să poată reveni la casele lor marţi după-amiază.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

EURO 2024: Germania s-a calificat în sferturi, după 2-0 cu Danemarca

Meciul Germania-Danemarca din optimile Euro 2024 a fost întrerupt 25 de minute din cauza unei furtuni puternice

Danemarca va impozita fermierii pentru gazele cu efect de seră emise de animale

EURO 2024: Anglia și Danemarca s-au calificat în optimi. În ce condiții se poate califica România, chiar și de pe locul 3 în grupă

Partenerii noștri