Live

De teama unei invazii ruse, civilii din Odesa au început să se antreneze cu puști de lemn

Data actualizării: Data publicării:
În timp ce Rusia face exerciții militare cu zeci de nave în Marea Neagră, la Odesa, oamenii de rând se pregătesc să-și apere orașul în caz că rușii vor ataca. Cetățeni care nu au mai ținut vreodată o armă în mână s-au înscris voluntari în Forțele de Apărare Teritorială și se antrenează cu puști de lemn. FOTO: Captură Digi24

În timp ce Rusia face exerciții militare cu zeci de nave în Marea Neagră, la Odesa, oamenii de rând se pregătesc să-și apere orașul în caz că rușii vor ataca. Cetățeni care nu au mai ținut vreodată o armă în mână s-au înscris voluntari în Forțele de Apărare Teritorială și se antrenează cu puști de lemn. 

Dacă va fi nevoie de ei, ar putea fi trimiși să combată eventualele manevre de sabotaj.

Iulia, voluntar în Forțele de Apărare a Odesei: "Nu am nicio experiență în sport, darămite în arte marțiale sau ceva de genul acesta.

Sunt o persoană foarte pașnică, iar îndeletnicirile mele în viața de zi cu zi includ goblenul, gătitul și așa mai departe. Dar acum, înțeleg că s-ar putea să trebuiască să rezistăm împotriva unor oameni bine pregătiți. Și pentru a rezista în fața acelor oameni, trebuie să ne antrenăm măcar puțin".

Valeri Nahvînov, instructor al Forțelor de Apărare a Odesei: "Forțele de Apărare Teritorială pot fi cu siguranță incluse în patrule de stradă sau în apărarea infrastructurii critice.

În regiunea Odesa sunt multe situri de infrastructură critică. Aici oamenii pot primi pregătire pentru a rezista manevrelor de sabotaj".

Occidentul pare tot mai îngrijorat de iminenţa unei invazii ruse în Ucraina, după ce Rusia a desfăşurat masiv trupe şi echipament militar în apropierea frontierei sale cu această ţară.

Moscova neagă că ar avea o asemenea intenţie, dar cere garanţii de securitate din partea SUA şi a NATO. Washingtonul a atras atenţia că forţele militare ruse ar putea invada Ucraina ''în orice moment''.

Ucraina a cerut luni o reuniune de urgență cu Rusia şi ţările din Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) și a acuzat Moscova că nu oferă informaţii cu privire la deplasările trupelor sale comasate la frontiera ucraineană.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia și-a testat sirenele de raid aerian și întregul sistem național de alertă pentru prima oară în toată țara

Fostul trimis special al lui Trump în Ucraina susține că SUA vor permite folosirea rachetelor cu rază lungă pe teritoriul Rusiei

De ce s-au retras ucrainenii din orașul strategic Vuhledar. Explicațiile grupului de luptă care apăra localitatea strategică

UE pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei. Blocul Comunitar și NATO acuză Rusia de acțiuni hibride

Partenerii noștri