Live

De teama coronavirusului, peste 300.000 de britanici s-ar fi lăsat de fumat

Data publicării:
FOTO: Guliver/ Getty Images

Peste 300.000 pe persoane din Marea Britanie s-ar fi lăsat de fumat în timpul crizei de coronavirus, după ce mai multe studii au arătat că obiceiul îi face mai vulnerabili în fața virusului, potrivit unui sondaj citat de The Guardian.

Alți 550.000 de britanici au încercat să renunțe la fumat, în timp ce 2,4 milioane au redus numărul de țigări, potrivit unui studiu realizat în comun de YouGov și Action on Smoking and Health (Ash).

Citește și: Și dacă nicotina ar proteja de coronavirus? O ipoteză care va fi verificată printr-un studiu clinic

Sondajul efectuat pe un eșantion de 1.004 de persoane a sugerat că 2% dintre fumători au renunțat la obicei din cauza îngrijorărilor legate de coronavirus, 8% au încercat să renunțe din același motiv, 36% au redus numărul de țigări, iar 27% se gândesc să renunțe.

Rezultatele sondajului au fost întâmpinate cu entuziasm de mai multe organizații de sănătate și anti-fumat, prin mesaje publicate pe Twitter, în cadrul campaniei #QuitforCOVID.

Dr. Nick Hopkinson, președintele Action on Smoking and Health și profesor la Imperial College London, a declarat: „Fumatul dăunează sistemului imunitar și capacității noastre de a combate infecțiile. Sunt tot mai clare dovezile că fumatul este asociat cu rezultate mai slabe la cei internați cu Covid-19. Renunțarea la fumat reduce rapid și riscul altor afecțiuni sănătate, cum ar fi atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin l-a impresionat pe antrenorul lui Tottenham: ce a spus Ange Postecoglou după 4-0 cu Manchester City

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Arheologii au descoperit un efect secundar „semnificativ” al fumatului asupra corpului uman. Este observabil și după câteva secole

Nivel mai ridicat de bacterii orale dăunătoare care pot afecta sănătatea pentru fumători și cei care vapează, arată un studiu

Comisia Europeană vrea interzicerea fumatului și în spațiile exterioare, inclusiv la terase. Ce prevede recomandarea (proiect)

Partenerii noștri