Live

Daniela Klette, membră a organizației teroriste RAF, a fost prinsă după 30 de ani. Grupul „a terorizat” Germania, cu jafuri și crime

Data actualizării: Data publicării:
Femeia, în vârstă de 65 de ani, a fost prinsă luni seara, în cartierul Kreuzberg din Berlin. FOTO: X/ Interpol

Daniela Klette, o femeie care făcea parte din Facțiunea Armata Roșie (RAF), o organizație teroristă germană, a fost arestată luni la Berlin, după mai bine de 30 de ani în care a reușit să fugă, transmite BBC.

Femeia, în vârstă de 65 de ani, a fost prinsă luni seara, în cartierul Kreuzberg din Berlin. Klette este renumită pentru că ar fi făcut parte din Facțiunea Armata Roșie, care a terorizat Germania timp de decenii. Ea este acuzată de tentativă de omor și o serie de jafuri grave.

Klette a fost transportată cu elicopterul la Bremen, în regiunea în care a comis presupusele jafuri, iar acum se află în arest preventiv la Verden.

Poliția i-a confirmat identitatea folosind amprentele digitale. Ea ar fi fost găsită după ce autoritățile au primit un pont în noiembrie 2023. Oficialii spun că nu știu încă cum a reușit să se ascundă timp de 30 de ani, dacă a fost în Germania și cine a ajutat-o, dar că este o piatră de hotar în lupta împotriva „terorismului” și spun că acest lucru arată că „teroriștii” nu se pot simți niciodată în siguranță.

Klette a făcut parte din așa-numita a treia generație a RAF

Klette a făcut parte din așa-numita a treia generație a RAF (Facțiunea Armata Roșie), care a fost activă în anii 1980 și 1990.

Se presupune că l-a ucis pe șeful Deutsche Bank și a împușcat mortal un politician de centru-stânga, însărcinat cu privatizarea afacerilor în fosta Germanie de Est comunistă, în casa sa.

În 1991, grupul a lansat un atac armat asupra ambasadei SUA din orașul vestic Bonn. Nimeni nu a fost rănit, dar urme ale ADN-ului lui Klette au fost găsite ulterior la fața locului.

Doi ani mai târziu, grupul a bombardat și a distrus parțial o nouă închisoare care tocmai fusese construită.

Facțiunea Armatei Roșii s-a dezvoltat din mișcarea studențească radicală din anii 1960. Scopul său era de a submina capitalismul vest-german, iar grupul avea legături cu gherilele din Orientul Mijlociu.

RAF s-a desființat oficial în 1998.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Asta le bate pe toate! Fostul fotbalist de la U Cluj e bucătarul personal al lui Donald Trump și are 70 de oameni în subordine

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Criza politică din Germania poate fi, de fapt, o „binecuvântare” pentru Europa, consideră unii diplomați. Cum argumentează

Criză politică în Germania. Olaf Scholz a numit un nou ministru de Finanţe, după ce l-a demis pe Christian Lindner

Germania se îndreaptă spre alegeri anticipate. Toți miniștrii liberali vor părăsi guvernul de coaliție

Un neamț a primit 1700 de scrisori cu același mesaj de la administrația fiscală. Ministerul de Finanțe și-a cerut apoi scuze

Partenerii noștri