Live

Video Danemarca cere ajutorul companiei Nord Stream pentru recuperarea unui obiect găsit lângă gazoductul avariat de explozii

Data actualizării: Data publicării:
Conducta Nord Stream2 a fost retezată de forța exploziei. Sursă foto: captură video TV 2/Bornholm

Danemarca a invitat consorţiul Nord Stream să participe la recuperarea unui obiect cilindric găsit în apropiere de gazoductul Nord Stream 2, la şase luni după operaţiunea de sabotaj care a produs explozii la conductele din Marea Baltică.

„Agenţia de Energie a propus companiei proprietare, Nord Stream 2, să participe la operaţiunea de recuperare”, a precizat autoritatea daneză într-un comunicat transmis joi seară, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Data operaţiunii nu este cunoscută încă şi nici răspunsul operatorului, unde compania rusă Gazprom este acţionar majoritar.

Obiectul, care nu a fost identificat, dar nu constituie un risc pentru securitate, conform agenţiei, trebuie recuperat cu ajutorul Apărării daneze.

La aproape şase luni după exploziile care au afectat gazoductele Nord Stream 1 şi 2, responsabilitatea pentru acest atac submarin rămâne învăluită în mister, în ciuda unor anchete penale în ţările din jurul locului unde s-a produs actul de sabotaj (Germania, Suedia şi Danemarca).

La începutul lunii martie, Germania a anunţat că anchetează o barcă suspectată că a transportat explozibili la faţa locului, fără a putea trage concluzii încă despre identitatea autorilor.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO Diferență de la cer la pământ! Cum au lăsat kosovarii vestiarul pe Arena Națională, după scandalul de proporții

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii nu le mai livrează gaze austriecilor. De când intră în vigoare măsura

Planul Rusiei pentru a avea al doilea mare producător de petrol din lume

Perturbări periculoase detectate în comunicațiile navale prin satelit din Marea Baltică. Finlandezii suspectează bruiaj rusesc

Germania a inaugurat un cartier general naval la Marea Baltică, ca răspuns la amenințările Rusiei în regiune

Partenerii noștri