Live

Cum vor Statele Unite să contracareze superioritatea numerică a Chinei în cazul unui război. „A noastră va fi mai greu de prezis”

Data publicării:
Tensiunile dintre SUA şi China s-au agravat în ultimii ani, pe fondul competiţiei comerciale şi tehnologice, drepturilor omului şi problemei Taiwanului. Foto: Getty Images

Statele Unite intenţionează să desfăşoare mii de drone în următorii doi ani pentru a contracara avantajul numeric al Chinei în materie de oameni şi echipament militar, a declarat luni un responsabil american din domeniul apărării.

Principalul atu al Beijingului este „efectul de masă. Mai multe nave. Mai multe rachete. Mai mulţi oameni”, a declarat Kathleen Hicks, adjunctul secretarului Apărării în cadrul unei conferinţe la Washington.

„Vom contracara armata chineză pe teren din punct de vedere cantitativ, dar a noastră va fi mai greu de prezis, mai greu de lovit, mai dificil de învins”, a spus numărul doi al Pentagonului, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

Armata americană intenţionează să desfăşoare mii de drone, „în mai multe zone” în următoarele 18 până la 24 de luni, a adăugat Kathleen Hicks.

Statele Unite consideră China o provocare majoră şi încearcă să evite orice conflict cu aceasta, în special în jurul Taiwanului considerat de Beijing parte a Republicii Populare Chineze.

Statele Unite, care au recunoscut diplomatic Republica Populară Chineză în 1979, rămân totuşi cel mai puternic aliat al Taiwanului, precum şi principalul său furnizor de arme.

SUA au aprobat recent o potenţială vânzare de arme către Taiwan în valoare de 500 de milioane de dolari pentru a ajuta la creşterea capacităţii de apărare a spaţiului aerian al insulei.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Teroriștii Hamas anunță că vor armistițiu în Fâșia Gaza și îi cer ajutorul lui Donald Trump

România are numai avantaje în piața de energie electrică, dar nu profită de ele: „Este o ruptură între stat și firme”

Trump promite „o armată puternică” și sfârșitul războaielor: „Trebuie să regăsim o ţară mare”

Momentul în care dronele ucrainene au atacat aerodromul militar Krai Krasnodar din Rusia

Partenerii noștri