Video&Foto Cum s-a văzut Superluna din diferite colțuri ale lumii. Cele mai spectaculoase imagini surprinse în timpul nopții
Superluna a strălucit azi noapte. A luminat coloanele de marmură din templul lui Poseidon din Grecia și s-a ascuns după Piramidele din Egipt.
Românul care îi impresionează pe belgieni cu muzica sa
Prima apariție a lui Klaus Iohnanis după demisie
Concedieri pe bandă rulantă în România. Care sunt industriile afectate
Lider PSD: Moțiunea nu va avea nicio șansă
Amenzi de peste 42.000 de lei după meciul Dinamo-Farul
Sârbii cer în stradă demisia președintelui Vucic
Generalul Zisu, despre ceasurile de lux găsite la percheziții
Valeriu Stoica, fost președinte PNL, spune ce ar trebui să facă Ilie Bolojan la Cotroceni
Este prima dintre cele patru superluni așteptate în acest an și unul dintre cele mai mari fenomene astronomice.
Satelitul natural al Terrei s-a aflat la mai puțin de 365.000 de kilometri de planetă, cu aproximativ 22.000 de kilometri mai aproape decât de obicei.
The Super Moon sliding above the mountains, minutes ago, set to light up the night in Las Vegas. #fullmoon #supermoon @KTNV #Vegasweather #LasVegas pic.twitter.com/ozatR1KBQA
— Kevin Janison (@KevinJanison) July 4, 2023
„O Superlună este atunci când Luna apare puțin mai mare pe cerul nostru”, a spus dr. Shannon Schmoll, directorul Planetariului Abrams de la Universitatea de Stat din Michigan.
„Pe măsură ce Luna se învârte în jurul Pământului, nu este un cerc perfect. Deci, există puncte pe orbita sa în care este puțin mai aproape sau puțin mai departe de Pământ”, a explicat Schmoll, scrie CNN.
Termenul de Superlună a fost creat pentru prima dată în 1979 ca o modalitate de a descrie orice Lună nouă sau plină care se află la 90% de punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita sa. Apropierea de Pământ face Superluna să pară mai mare și mai strălucitoare în comparație cu Lunile pline obișnuite.
Fenomenul este cunoscut sub numele de „Iluzia Lunii”, unii oameni de știință susținând că Luna pare a fi mai mare în comparație cu dimensiunea relativă a obiectelor din raza noastră de observație, cum ar fi clădirile și copacii.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News