Video&Foto Cum s-a văzut Superluna din diferite colțuri ale lumii. Cele mai spectaculoase imagini surprinse în timpul nopții
Superluna a strălucit azi noapte. A luminat coloanele de marmură din templul lui Poseidon din Grecia și s-a ascuns după Piramidele din Egipt.
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Surse: Liberalii strâng semnături pentru a-l propune pe Crin Antonescu candidat comun la prezidențiale. PSD nu l-ar refuza
VIDEO: Incendiu puternic la Piața Matache din București
Răspunsul Elenei Lasconi întrebată dacă l-ar vota pentru funcția de premier pe Marcel Ciolacu
Theodor Stolojan acuză USR de lipsă de profesionalism. „Pune pe masă o hartie cu 8 cerințe și apoi pleacă. Nu e o metodă de negociere”
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”. Parchetul General a deschis dosar penal
35 de ani de la Revoluție: Balconul Operei din Timișoara s-a umplut de oameni
Este prima dintre cele patru superluni așteptate în acest an și unul dintre cele mai mari fenomene astronomice.
Satelitul natural al Terrei s-a aflat la mai puțin de 365.000 de kilometri de planetă, cu aproximativ 22.000 de kilometri mai aproape decât de obicei.
The Super Moon sliding above the mountains, minutes ago, set to light up the night in Las Vegas. #fullmoon #supermoon @KTNV #Vegasweather #LasVegas pic.twitter.com/ozatR1KBQA
— Kevin Janison (@KevinJanison) July 4, 2023
„O Superlună este atunci când Luna apare puțin mai mare pe cerul nostru”, a spus dr. Shannon Schmoll, directorul Planetariului Abrams de la Universitatea de Stat din Michigan.
„Pe măsură ce Luna se învârte în jurul Pământului, nu este un cerc perfect. Deci, există puncte pe orbita sa în care este puțin mai aproape sau puțin mai departe de Pământ”, a explicat Schmoll, scrie CNN.
Termenul de Superlună a fost creat pentru prima dată în 1979 ca o modalitate de a descrie orice Lună nouă sau plină care se află la 90% de punctul cel mai apropiat de Terra de pe orbita sa. Apropierea de Pământ face Superluna să pară mai mare și mai strălucitoare în comparație cu Lunile pline obișnuite.
Fenomenul este cunoscut sub numele de „Iluzia Lunii”, unii oameni de știință susținând că Luna pare a fi mai mare în comparație cu dimensiunea relativă a obiectelor din raza noastră de observație, cum ar fi clădirile și copacii.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News