Live

Cum o vede Kremlinul pe Kamala Harris, în comparație cu Trump. Dmitri Peskov: ”Nu cred că există o baghetă magică”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului / Sursa foto: Profimedia Images

Rusia o consideră pe candidata prezidenţială democrată americană Kamala Harris un oponent mai predictibil decât republicanul Donald Trump, deşi în niciunul dintre cazuri nu există o perspectivă de îmbunătăţire a relaţiilor cu Washingtonul, a indicat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Într-un interviu acordat lui Pavel Zarubin, un reporter TV cu acces preferenţial la Kremlin, Peskov a părut de asemenea să respingă afirmaţia lui Trump că ar putea pune capăt războiului din Ucraina în 24 de ore dacă va câştiga alegerile.

Înainte ca preşedintele Joe Biden să îşi anunţe retragerea din cursă şi sprijinul pentru Harris, preşedintele rus Vladimir Putin spusese că Moscova l-ar prefera pe Biden lui Trump, pentru că primul este un politician experimentat ”de şcoală veche”.

Odată cu retragerea lui Biden, ”cine este atunci candidatul nostru acum?”, l-a întrebat, râzând, Zarubin pe Peskov.

Râzând şi el, acesta a răspuns: ”Nu avem un candidat. Dar, desigur, democraţii sunt mai predictibili. Şi ceea ce Putin a spus despre predictibilitatea lui Biden li se aplică aproape tuturor democraţilor, inclusiv dnei Harris”.

În interviul menţionat, Peskov a spus că paşii Statelor Unite de ”a călca în picioare interesele ţării” au depăşit limitele acceptabile.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că ”nu există o baghetă magică” pentru rezolvarea de pe o zi pe alta a crizei din Ucraina, aşa cum a promis Trump. ”Nu cred că există o baghetă magică. Nu se poate face într-o singură zi”, a afirmat el, potrivit fragmentelor din interviul ce urmează să fie difuzat duminică la televiziunea rusă.

El a calificat drept ”fantezie” să se creadă că viitorul preşedinte american va anunţa în discursul său inaugural că Washingtonul încetează ajutorul militar pentru Ucraina şi cheamă la negocieri de pace, şi că aceasta va schimba mentalitatea la Kiev.

SUA sunt deja în mare măsură parte a conflictului prin armele furnizate Kievului, a spus el, descriind relaţiile dintre Moscova şi Kremlin drept mai rele decât au fost ”de decenii”, ”fără perspective” în acest moment de aşezare a lor pe calea redresării.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Reacția lui Nicușor Dan, după ce Crin Antonescu a anunțat că își suspendă candidatura la prezidențiale: E nerezonabil

Caricaturista de la Washington Post demisionează după ce i s-a respins o caricatură cu Bezos în genunchi în faţa lui Trump

Întreruperile de curent continuă în Transnistria. Rusia neagă că folosește gazul ca armă pentru a constrânge Moldova 

Ce diferență de avere e între Elon Musk și următorul cel mai bogat om din lume. Averea lui Musk a crescut cu 170 mld. $ într-un an

Partenerii noștri