Live

Cum a deschis cutia Pandorei scandalul din lumea șahului. Au început să fie expuși și trișorii din competițiile de poker și pescuit

Data publicării:
După scandalul care a șocat lumea șahului, o jucătoare profesionistă de poker și o echipă de pescari au fost acuzați și ei că au trișat în timpul unor turnee pe care le-au câștigat. Colaj foto: Twitter / @HCLPokerShow, Youtube / Michael Miller

Întâi a fost șahul. Acum, acuzațiile de trișare au apărut și în competițiile de poker și de pescuit. Un cazinou a început să investigheze o jucătoare care i-a șocat pe fanii pokerului atunci când a făcut un pariu nebunesc pentru a câștiga marele pot. Între timp, doi pescari au fost acuzați că și-au îndesat peștii prinși în timpul unui turneu cu greutăți pentru a obține victoria, scrie BBC.

Oficialii șahului mondial au transmis că cercetează cazul unei tinere speranțe care a avut o ascensiune meteorică în clasamentul mondial și despre care marele campion Magnus Carlsen a spus că ar fi trișat în meciurile față în față – o acuzație pe care tânărul șahist american o neagă.

Poker: Acuzații și amenințări, după un pariu nebunesc

Un scandal a apărut joi seara în urma unui joc cu mize mari ținut la Cazinoul Hustler din Los Angeles. Robbi Jade Lew și-a lăsat mască audiența după ce a reușit să anticipeze bluful adversarului ei, Garrett Adelstein.

Lew a făcut un pariu „all-in”, riscând astfel să își piardă toate jetoanele cu toate că avea o mână slabă, convinsă fiind că oponentul ei juca la cacealma. Lew a câștigat în acest fel un pot de 269.000 de dolari.

Garrett Adelstein (stânga) și-a acuzat adversara, Robbi Jade Lew (dreapta), că a trișat într-o partidă de poker în care a făcut un pariu extrem de riscant și a câștigat 269.000 de dolari. Captură video: Twitter / @HCLPokerShow

Comentatorii din timpul meciului transmis live pe internet s-au arătat suspicioși cu privire la corectitudinea pariului făcut de Lew în timp ce adversarul ei a fixat-o cu o privire rece.

A urmat un schimb de cuvinte între cei prezenți la masă atât în fața camerelor, cât și după ce transmisiunea s-a încheiat, cei doi jucători oferind apoi declarații contrare cu privire la cum au decurs discuțiile.

Lew a returnat până la urmă jetoanele lui Adelstein, spunând că a fost „amenințată” - o acuzație pe care Adelstein a negat-o.

Jucătoarea de poker și-a provocat adversarul la un meci unu la unu într-un mesaj postat pe Twitter: „După ce sunt reabilitată, hai să ne confruntăm. Toată lumea mă poate privi în timp ce te citesc toată ziua.”

Adelstein a postat și el un mesaj pe aceeași rețea socială prin care a spus că a fost „clar înșelat” și a pretins că suspiciunile sale au fost confirmate după ce a revăzut filmarea din timpul partidei de poker.

Adelstein a spus că adversara lui s-ar putea să fi purtat un dispozitiv care vibrează folosit pentru a-i fi comunicate informații, cu toate că a recunoscut că ar fi imposibil de știut cu siguranță. Organizatorii turneului investighează cazul și spun că până acum nu au găsit nicio dovadă că s-ar fi întâmplat ceva necurat.

Pescarii prinși în „plasa” scandalului 

În altă parte a Statelor Unite, doi pescari profesioniști au fost acuzați că și-ar fi îndesat capturile cu greutăți pentru a le face să pară mai grele și ca să câștige premiul de 30.000 de dolari.

Organizatorii evenimentului din Cleveland, Ohio, au pus sub semnul întrebării rezultatele ultimei etape a concursului Lake Erie Walleye Trail al sezonului din 2022 în care Chase Cominsky și Jake Runyon au obținut victoria.

Organizatorii unui turneu de pescuit din SUA au descoperit bile de plumb în peștii prinși de câștigătorii concursului. Captură video: Youtube / Michael Miller

Într-o filmare care a ajuns virală pe rețelele sociale se poate vedea cum oficialii turneului taie peștii prinși de cei doi și extrag din interiorul lor bile de plumb și bucăți de carne obținute din alți pești.

Televiziunile locale au raportat faptul că perechea de pescari a fost descalificată după ce a câștigat un eveniment sportiv cu un an în urmă din cauză că unul dintre cei doi competitori a picat un test poligraf.

La acea vreme, Runyon a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse. Nici el, nici Cominsky nu au comentat despre cel mai recent scandal în care au fost implicați.

Campionul en-titre acuză noua speranță a șahului mondial că a trișat

Federația Internațională de Șah (FIDE) investighează acum cazul șahistului american Hans Niemann, acuzat de campionul norvegian Magnus Carlsen că a trișat în meciurile competitive.

Carlsen a pierdut în mod surprinzător împotriva lui Niemann într-o partidă de șah care a avut loc în SUA luna trecută. Norvegianul s-a retras apoi dintr-un meci online împotriva aceluiași adversar după ce a făcut o singură mutare – un gest interpretat drept un act de protest.

„Cu siguranță voi face o declarație în curând și asta nu va fi tot ce veți auzi din partea mea despre asta”, a spus Carlsen. Foto: Profimedia Images

Carlsen nu și-a explicat imediat acțiunile, dar a scris într-un final pe Twitter: „Cred că Niemann a trișat de mai multe ori – și mai recent – decât a admis în public.” Campionul din Norvegia nu a specificat cum crede că Niemann a trișat, dar a precizat că ar avea mai multe de spus.

Niemann, în vârstă de 19 ani, a recunoscut că a trișat de două ori pentru a câștiga niște partide de șah online cu mai mulți ani în urmă, dar a spus că nu a trișat niciodată în meciurile față în față.

Tânărul șahist american l-a acuzat pe Carlsen și pe alții care îi susțin partea că ar vrea să îi distrugă cariera, spunând că este dispus să joace complet dezbrăcat pentru a demonstra că nu are nimic de ascuns.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Indianul Gukesh a doborât recordul lui Kasparov. Campion mondial la șah la vârsta de 18 ani

Un director din Ministerul Agriculturii riscă un an de închisoare: Gestiona pescuitul din România și vindea plase pescarilor

Povestea celor doi frați de 10 și 11 ani, crescuți la sat, care visează să ajungă „cineva”. În România, 1 din 5 copii renunță la școală

Comisia Europeană propune limite la capturile de șprot și calcan în Marea Neagră

Partenerii noștri