Live

Coreea de Sud ia în calcul să trimită arme Ucrainei după ce Kim Jong Un a trimis mii de soldați să lupte pentru Putin

Data actualizării: Data publicării:
Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa Foto: Profimedia Images

Coreea de Sud va analiza „cu mai multă flexibilitate” ca înainte posibilitatea de a furniza arme Ucrainei în urma informaţiilor privind desfăşurarea de trupe nord-coreene în sprijinul Rusiei, a anunţat joi preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol.

„Chiar dacă noi am urmat principiul ce constă în a nu furniza direct arme letale, noi am putea reveni asupra acestei probleme cu mai multă flexibilitate, în funcţie de acţiunile forţelor nord-coreene”, a declarat Yoon în timpul unei conferinţe de presă susţinute alături de preşedintele polonez Andrzej Duda aflat în vizită la Seul, , informează AFP, potrivit Agerpres. 

Înainte de aceasta, joi, Yoon Suk Yeol a declarat joi că ţara sa "nu va sta cu braţele încrucişate" în faţa desfăşurării de trupe nord-coreene în Rusia pentru posibila lor utilizare ulterioară în războiul din Ucraina, desfăşurare pe care el a calificat-o drept "provocare".

Miercuri, Washingtonul a confirmat informaţiile furnizate de Coreea de Sud asupra desfăşurării a 3.000 de soldaţi nord-coreeni în estul Rusiei, „între începutul şi mijlocul lui octombrie”.

SUA nu ştiu dacă aceşti soldaţi vor lupta de partea armatei ruse, a spus Kirby, estimând totodată că aceasta este „o posibilitate foarte îngrijorătoare”.

La rândul său, Coreea de Nord a negat că furnizează Rusiei forţe pentru ofensiva ei împotriva Ucrainei, un reprezentant al Phenianului la ONU denunţând „un zvon nefondat”.

După mai mult de doi ani şi jumătate de război, Kievul se află într-o situaţie militară critică, forţele sale fiind de luni de zile în defensivă pe frontul de est, în timp ce Rusia continuă să lovească oraşele din Ucraina, care nu are suficiente sisteme de apărare antiaeriană

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Băi, Cristina, vrei să încerci?” Ion Țiriac i-a făcut propunerea și i-a pus un avion la dispoziție: ”Am spus imediat `DA`”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

2.000 de soldaţi nord-coreeni se îndreaptă către granița Rusiei cu Ucraina, susține Kievul

SUA trebuie să ia în calcul o „acțiune militară directă” dacă trupele nord-coreene intră în Ucraina, afirmă un oficial american

Macron cere Israelului să încheie „rapid” conflictul cu Liban: Nu poţi apăra o civilizaţie semănând barbarie

Rusia a pompat peste 39 milioane de dolari în două luni pentru a schimba soarta alegerilor din Republica Moldova

Partenerii noștri