Live

Coreea de Nord e furioasă că SUA ajută Ucraina și amenință: „Am putea ajunge la un nou război mondial”

Data publicării:
Un oficial militar nord-coreean de rang înalt a criticat SUA pentru extinderea ajutorului militar acordat Ucrainei. FOTO: Shutterstock

Un oficial militar nord-coreean de rang înalt a criticat SUA pentru extinderea ajutorului militar acordat Ucrainei, potrivit presei de stat KCNA, citată de Sky News.

Pak Jong Chon, unul dintre cei mai importanți oficiali militari nord-coreeni, a declarat că Rusia are „dreptul să opteze pentru orice fel de lovitură de represalii”, adăugând că dacă Washingtonul continuă să împingă Ucraina spre un „război proxy” împotriva Rusiei, ar putea provoca un răspuns mai puternic din partea Moscovei și un „nou război mondial”.

SUA și Coreea de Sud au fost din ce în ce mai alarmate de aprofundarea cooperării militare dintre Rusia și Coreea de Nord și le-au acuzat că încalcă legile internaționale prin comerțul cu arme.

Rusia ar fi primit aproximativ 1,6 milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord din august până în ianuarie, a informat sâmbătă Washington Post.

Vladimir Putin și Kim Jong Un au semnat un pact în timpul vizitei lui Putin la Phenian săptămâna trecută, angajându-se fiecare parte să ofere asistență militară imediată celeilalte în caz de agresiune.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care drone ucrainene lovesc un depozit de combustibil în regiunea Krasnodar, din Rusia

Rusia, înfuriată că R. Moldova ia măsuri împotriva diplomaților ruși: O să avem o reacție adecvată

Robert Fico și-ar fi dorit să meargă cu Viktor Orban la Moscova: Sănătatea nu mi-a permis să-l însoțesc

Biden spune că doar "Domnul Atotputernic" l-ar putea convinge să renunțe: "Nimeni nu e mai calificat ca mine pentru a fi preşedinte"

Partenerii noștri