Live

Coreea de Nord amenință că va lua măsuri, după un test nuclear subcritic efectuat de SUA

Data publicării:
Coreea de Nord a întreprins şase teste nucleare subterane. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a transmis luni că recentul test nuclear subcritic întreprins de SUA adaugă noi tensiuni în cursa internaţională a înarmării nucleare şi că Phenianul va lua măsurile necesare pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile de descurajare nucleară. 

Ministerul american al Energiei a anunţat că Administraţia sa de Securitate Nucleară Naţională a întreprins un experiment subcritic la situl său de teste de la Nevada, pentru a aduna date în vederea susţinerii fiabilităţii şi eficacităţii focoaselor nucleare, transmite Agerpres.

"Pentru a face faţă instabilităţii strategice din regiune şi din lume cauzată de acţiunea unilaterală a SUA, nu putem decât să reconsiderăm măsurile necesare pentru îmbunătăţirea capacităţilor de descurajare nucleară, în intervalul dintre dreptul nostru suveran şi posibile opţiuni", a informat KCNA.

Phenianul nu a precizat măsurile pe care le are în considerare.

Testele nucleare subcritice nu implică o explozie nucleară şi nu declanşează o reacţie de fisiune în lanţ. SUA sunt semnatare ale Tratatului privind interzicerea totală a testelor nucleare (Comprehensive Nuclear Test-Ban Treaty - CTBT) şi au pus capăt testelor de explozie nucleară în 1992.

Coreea de Nord a întreprins şase teste nucleare subterane şi există semnale că ar fi pregătită pentru un al şaptelea, chiar dacă oficiali sud-coreeni au declarat că nu sunt indicii privind un test iminent.

Consiliul de Securitate al ONU a impus sancţiuni împotriva Coreei de Nord pentru testele sale nucleare în vederea dezvoltării de rachete balistice.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Cinci tactici de dezinformare folosite de Rusia pentru a încerca să influențeze alegerile din SUA | The Conversation

Coreea de Nord s-a lăudat cu un centru secret de îmbogățire a uraniului, dar a dezvăluit din greșeală unde se află

Venezuela pretinde că a arestat un luptător american Navy SEAL implicat într-o „operațiune CIA” de asasinare a lui Maduro

Partenerii noștri