Live

„O linie roșie pentru SUA și NATO”. Apel din Congres pentru Biden privind implicarea trupelor nord-coreene în războiul din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Mike Turner, președintele republican al Comisiei de Informații al Camerei Reprezentanților din Statele Unite, a cerut o informare „imediată” din partea Casei Albe, pe fondul informațiilor potrivit cărora trupele nord-coreene ar putea fi implicate în ostilitățile împotriva Ucrainei de partea Rusiei.

Într-o scrisoare pe care acesta a trimis-o președintelui American, Mike Turner spune că implicarea trupelor nord-coreene în războiul împotriva Ucrainei trebuie să fie o „linie roșie”.

În scrisoare, el notează că informațiile privind trupele nord-coreene în Ucraina sunt „alarmante” și indică o „escaladare extremă a conflictului din Ucraina”.

„Participarea trupele nord-coreene, fie că atacă Ucraina de pe teritoriul rus, fie că intră pe teritoriul ucrainean, trebuie să fie o linie roșie pentru Statele Unite și NATO. Administrația dumneavoastră trebuie să facă acest lucru absolut clar și fără echivoc”, i-a scris Turner lui Biden.

Mike Turner a solicitat, de asemenea, o ședință de informare secretă imediată în cadrul Permanent Select Committee on Intelligence privind posibila implicare a trupelor nord-coreene în războiul din Ucraina.

Mesajul republicanului vine după ce Volodimir Zelenski a acuzat Coreea de Nord că pregătește mii de soldați pentru a se alătura armatei ruse, afirmând că acesta ar fi „primul pas către un război mondial”.

Aproximativ 12.000 de soldați nord-coreeni sunt antrenați în Rusia și vor fi gata până la sfârșitul lunii octombrie pentru a fi trimiși să lupte în Ucraina, au anunțat și oficiali ucraineni, în timp ce au apărut imagini cu trupele nord-coreene care se pregătesc în Rusia.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini dure de pe frontul Harkov: Comandourile ucrainene au eliberat un sat de ruși. „Invadatorii au fost distruși în lupte de stradă”

Franța este deschisă invitării imediate a Ucrainei în NATO

Ministrul de Interne din Ucraina a venit în România. Este prima vizită la acest nivel în ultimii 20 de ani

Premierul britanic: Trimiterea de trupe nord-coreene în războiul din Ucraina reflectă „disperarea” Rusiei

Partenerii noștri