Confruntări violente în India cu zeci de polițiști răniți. Protestatarii cer oprirea unui mega-proiect
Aproximativ 36 de polițiști au fost răniți în confruntările cu protestatarii din statul Kerala, din sudul Indiei, care cereau eliberarea unei persoane arestate în timpul unei demonstrații împotriva unui proiect portuar de 900 de milioane de dolari al Grupului Adani, potrivit Reuters.
Agitația, din ce în ce mai mare, dă bătăi de cap Grupului Adani căre are afaceri în port de 23 de miliarde de dolari. Locația portului este considerată cheia pentru câștigarea afacerilor din porturile din Dubai, Singapore și Sri Lanka.
Construcția portului maritim Vizhinjam a fost oprită de mai bine de trei luni după ce protestatarii, în mare parte proveniți din comunitatea de pescuit, au blocat intrarea, dând vina pe dezvoltatori pentru eroziunea coastei și acuză că sunt privați de mijloacele de trai.
În weekend, protestatarii au blocat intrarea vehiculelor de construcții ale lui Adani în port, în ciuda ordinului judecătoresc de reluare a lucrărilor, ceea ce a determinat arestarea multora dintre ele.
Acest lucru a determinat alte sute de protestatari să se adune la o secție de poliție duminică seara, cerând eliberarea unuia dintre cei arestați, ceea ce a dus la ciocniri cu poliția și avarii la unele dintre vehiculele acestora, iar imaginile au apărut la televiziunile de știri de televiziune.
„Au venit cu arme letale și au intrat în secție și au ținut poliția ostatică, amenințând că, dacă persoanele aflate în arest nu vor fi eliberate, vor da foc stației”, se arată într-un document al poliției despre incident.
Mulți dintre protestatari erau creștini conduși de preoți romano-catolici.
Poliția i-a atacat pe protestatari, printre care se aflau și câțiva preoți, a declarat un oficial clerical, Eugine H. Pereira, vicarul general al arhiepiscopiei.
„Au fost aruncate pietre chiar și din secție”, a spus Pereira, care a cerut o anchetă judiciară asupra incidentului.
Grupul Adani nu a răspuns solicitării de a comenta incidentul. Anterior ei au susținut că proiectul respectă toate legile, citând studii din ultimii ani, răaspunzând astfel acuzațiilor privind eroziunea țărmului, iar Guvernul dă vina dezastrelor naturale, în ce privește eroziunea solului.
Editor : D.D.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News