Live

Compania care își plătește angajații să nu muncească timp de 2 luni

Data publicării:
Compania care își plătește angajații să nu muncească timp de 2 luni. Foto: Profimedia

O companie din SUA își plătește angajații cu vechime de cel puțin 10 ani să-și ia o vacanță de 2 luni. Oamenii spun că acest lucru i-a făcut să-și regăsească pasiunea pentru munca lor, relatează Insider.

Stoltz, o companie de marketing din statul american Idaho, le dă și un bonus de 1.000 de dolari angajaților care fac 10 ani de vechime acolo.

Nu este singura companie care face acest lucru.

„Concediile sabatice nu sunt doar pentru cadre universitare, ci sunt și pentru oameni ca mine care și-au dedicat cariera aceluiași angajator și au câștigat un concediu prelungit. După cum spune politica de la compania mea, „Când rămâi cu noi, noi rămânem lângă tine”. Dar aceste pauze prelungite sunt, de asemenea, o modalitate de a-i menține pe angajați mulțumiți”, spune Crissie Hoskins, o angajată a Stoltz care a beneficiat de cele 2 luni de concediu plătit.

„Perioada sabatică oferă o protecție proactivă împotriva epuizării angajaților, un antidot pentru uzură și o protecție împotriva dorinței de a-ți schimba locul de muncă. Unii angajatori susțin că oferirea de concedii plătite nu va ajuta la retenția angajaților, dar perioada sabatică m-a făcut mai pasionată de munca mea – și de locul meu de muncă”, adaugă ea.

După cum a remarcat psihologul organizațional și autorul David Burkus într-un articol pentru Harvard Business Review, „cei care și-au luat concedii sabatice au experimentat o scădere a stresului și o creștere a resurselor psihologice și a bunăstării generale”.

El a mai scris că „acele schimbări pozitive s-au menținut adesea mult timp după ce oamenii s-au întors la muncă”.

„Efectele intangibile ale anului meu sabatic, atât investiția pe care Stoltz a făcut-o în mine ca om, cât și încrederea pe care o au în mine, au avut un impact extraordinar asupra mea după perioada sabatică. Mă simt inspirată, motivată și cu adevărat văzută și auzită”, spune Hoskins.

Experții spun că acest concedii sabatice sunt benefice și pentru companie. Studiul lui Burkus a constatat că „liderii interimari au fost mai eficienți și mai responsabili atunci când cei care și-au luat concediu sabatic s-au întors la muncă”.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Radu Drăgușin l-a impresionat pe antrenorul lui Tottenham: ce a spus Ange Postecoglou după 4-0 cu Manchester City

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time. De ce le ocolesc firmele. Explicațiile specialiștilor

Teama de concediere, marea frică a angajaților români. Studiu: Șeful, principalul stres la serviciu

Control ITM la Arena Națională: peste 600 de angajați munceau ilegal. Amenda primită

Paradox pe piața muncii. Cerere uriașă în România pentru joburile remote, în timp ce angajatorii vor să își readucă angajații la birou

Partenerii noștri