Live

Comisia Europeană a anunțat că investighează tranzacția din Slovenia dintre MOL și OMV

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Autorităţile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană au deschis joi o investigaţie aprofundată privind propusa achiziţionare de către compania energetică ungară MOL a subsidiarei OMV din Slovenia, pe fondul îngrijorărilor că tranzacţia ar putea afecta concurenţa, transmite Reuters.

În 2021, MOL şi compania energetică croată INA, al cărei cel mai important acţionar este MOL, au anunţat că vor achiziţiona OMV Slovenija. Conform acordului, MOL va prelua cele 120 de benzinării, sub brandurile OMV, Eurotruck, Avanti şi Diskont, şi afacerile engros din Slovenia ale companiei austriece.

Luna trecută, MOL a solicitat aprobarea Autorităţii de Reglementare antitrust din Uniunea Europeană pentru acest acord şi nu a oferit concesii pentru a remedia îngrijorările Executivului comunitar după analiza preliminară a tranzacţiei.

Comisia Europeană şi-a exprimat temerea că tranzacţia, în urma căreia vor fuziona al doilea şi al treilea mare furnizor de combustibil din Slovenia ar putea reduce concurenţa.

"Pentru a ne asigura că preţurile combustibililor la pompă nu sunt artificial mărite din cauza lipsei concurenţei, trebuie să supraveghem consolidarea", a declarat vicepreşedintele CE, Margrethe Vestager.

De asemenea, Executivul comunitar a citat barierele ridicate pentru ca potenţialii rivali să intre pe piaţă. În 28 octombrie, Comisia Europeană va decide dacă va aproba sau va bloca tranzacţia.

Tranzacţia este estimată la 301 milioane de euro, notează Agerpres.

Citește și: OMV va plăti gazul rusesc prin schema cerută de Putin

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele Dumei de Stat de la Moscova vorbește despre „isterie la Munchen” și spune că UE este deconectată de la realitate

UE vrea să introducă restricţii la anumite importuri de alimente, după modelul promovat de Trump. Care sunt primele „ținte”

Trimisul special al lui Trump pentru Ucraina spune că Europa nu va fi la masa negocierilor de pace. „S-ar putea să vă enerveze puțin”

De ce curtează Trump extrema dreaptă europeană

Partenerii noștri