Live

Comandantul trupelor ucrainene Oleksandr Sirskii, la CNN: Ucraina trage de două ori mai puține obuze decât Rusia. „Reducem diferența”

Data actualizării: Data publicării:
Soldați ucraineni Foto: Profimedia

Rusia trage obuze într-un raport de aproximativ 2:1; 2,5:1 față de cele ale Ucrainei, a declarat comandantul trupelor ucrainene Oleksandr Sirskii într-un interviu acordat CNN, adăugând că forțele ucrainene reduc diferența, scrie Kyiv Independent.

În primăvară, Ucraina s-a confruntat cu o lipsă de muniție în mare parte din cauza întârzierilor în asistența militară americană, ceea ce a avut un impact direct pe câmpul de luptă.

La jumătatea lunii aprilie, Rusia trăgea de 10 ori mai multe obuze decât Ucraina, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

Potrivit lui Sirskii, Rusia depășește Ucraina în ceea ce privește armele și personalul, dar Ucraina ar trebui să își folosească „superioritatea tehnică”, concentrându-se pe arme de înaltă tehnologie, cum ar fi sistemele aeriene fără pilot.

Armata ucraineană a reușit să reducă diferența dintre proiectilele folosite de Kiev și Moscova, compensând această diferență cu ajutorul dronelor, a spus generalul.

Sirskii a mai spus că au avut loc „schimbări semnificative” de când armele americane au început să ajungă în Ucraina după aproape șapte luni de întârzieri. Cu toate acestea, Ucraina primește armele „cu întârziere”.

„Acesta este, de asemenea, un aspect negativ pentru noi. Mai ales când vine vorba de formarea de noi unități sau când o unitate este formată și nu există echipament, arme, cum ar trebui să percepem acest lucru?”, a spus comandantul-șef.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Contraofensiva rusă pentru recuperarea teritoriilor din regiunea Kursk a fost oprită, susține Ucraina

Economia Ucrainei a crescut în 2024, în ciuda războiului cu Rusia

Partenerii noștri