Live

„Civilii ruși nu înțeleg de ce sunt loviți.” Rusia lansează atacuri în regiunea Kursk chiar și în locuri unde nu sunt trupe ucrainene

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Forțele ruse continuă să lovească așezările din regiunea Kursk din Rusia chiar și atunci când nu sunt prezente trupe ucrainene, a declarat Vadim Mysnyk, purtător de cuvânt al Grupului tactic operațional Siversk din Ucraina, relatează Kyiv Independent.

„Civilii ruși nu înțeleg de ce sunt loviți (de forțele ruse), deoarece armata (ucraineană) nici măcar nu este în apropiere. Dar localnicii suferă, sunt forțați să se ascundă în subsoluri timp de mai multe ore și uneori petrec acolo o jumătate de zi”, a declarat Mysnyk.

Statul Major al Ucrainei a raportat în mod constant atacuri rusești cu rachete și bombe aeriene asupra regiunii Kursk de la începutul ofensivei ucrainene pe teritoriul rus la începutul lunii august.

Ucraina a invitat anterior ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) să „se alăture eforturilor umanitare” în părțile controlate de Kiev din regiunea rusă Kursk. Moscova a denunțat acest demers drept o provocare.

Potrivit sursei citate, armata ucraineană furnizează apă, alimente și medicamente locuitorilor din zonele controlate în Kursk și încearcă, de asemenea, să restabilească apa și electricitatea, inclusiv folosind generatoare, potrivit lui Mysnyk.

„Toate acestea cad pe umerii armatei (ucrainene), deoarece respectăm toate cerințele dreptului internațional umanitar și furnizăm populației locale tot ceea ce are nevoie”, a adăugat el.

Ucraina și-a lansat incursiunea transfrontalieră în regiunea rusă Kursk pe 6 august, susținând că a cucerit aproximativ 100 de așezări și peste 1.300 de kilometri pătrați.

Rusia pare să fi fost luată prin surprindere de acest atac, care a permis forțelor ucrainene să se răspândească rapid peste graniță și să pătrundă adânc pe teritoriul rus.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană, despre vizita din 2009 la Moscova: „A fost una normală, exploratorie. M-am dus ca orice om care vrea să conducă o țară”

Paza de Coastă a Chinei anunță că a intrat în premieră în Oceanul Arctic, alături de Rusia. Mesajul transmis americanilor

Rutte a mers la Kiev în prima vizită, în calitate de secretar general al NATO. „Moscova trebuie să primească un semnal clar”

Româncă stabilită în Liban: „Țara e distrusă, oamenii sunt speriați, înfometați și dorm pe străzi”

Partenerii noștri