Live

Cine sunt principalii cumpărători ai motorinei din Rusia, după embargoul impus de UE

Data actualizării: Data publicării:
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Turcia şi Brazilia au fost principalii importatori de motorină şi păcură rusească, după ce a UE a interzis complet importurile de produse petroliere ruseşti transportate pe cale maritimă, arată datele analizate de Reuters.

Înainte de intrarea în vigoare a acestui embargou, în luna februarie 2023, Europa era cel mai mare cumpărător de motorină rusească.

Potrivit datelor furnizate de compania de analiză LSEG, în luna septembrie, Rusia a livrat Turciei o cantitate de aproximativ 1,07 milioane de tone de motorină şi păcură, după ce în luna august a livrat o cantitate de 1,04 milioane de tone. De asemenea, datele arată că exporturile de motorină din porturile ruseşti spre Brazilia au crescut luna trecută până la 780.000 de tone, de la 580.000 de tone în luna august.

După ce a intrat în vigoare un embargou complet al UE privind importurile de produse petroliere ruseşti, petrolierele încărcate cu motorină rusească au început să se îndrepte spre Africa, Asia, Orientul Mijlociu precum şi via transferurile de marfă de la o navă la alta, în loc să ajungă în Europa.

Traderi subliniază că au crescut şi volumele de motorină rusească destinate transferurilor de tip STS în apropiere de portul italian Augusta şi insulele greceşti, până la un total de 370.000 de tone în septembrie, de la 230.000 de tone în luna august. Reuters precizează că multe din aceste cargouri sunt încă în marş şi destinaţia lor finală nu este cunoscută.

Pe de altă parte, exporturile de motorină din porturile ruseşti spre ţările din Africa au scăzut luna trecută, până la 440.000 de tone, de la 730.000 de tone în luna august. Libia, Tunisia, Senegal şi Egipt au fost principalii importatori africani de motorină rusească.

În total, exporturile ruseşti de motorină şi păcură pe cale maritimă au crescut cu aproape 7% în luna septembrie, comparativ cu luna august, până la 2,8 milioane de tone, arată calculele Reuters.

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia va inspecta partea ocupată a regiunii Herson din cauza sinuciderilor în rândul militarilor săi, spun partizanii ucraineni

Ucraina a atacat pentru prima oară trupele ruse doar cu sisteme terestre robotizate, fără soldați

Rusia a lăsat Abhazia în „întuneric total, la propriu și la figurat”. Liderul regiunii separatiste cere ajutor

Viktor Orban: Ungaria se bazează pe sprijinul României și al Bulgariei pentru a-și asigura livrările de energie

Partenerii noștri