Live

Cine era spectatorul care a fost ucis la mitingul organizat de Trump: „A încercat să-și protejeze familia. A murit ca un erou”

Data actualizării: Data publicării:
Guvernatorul statului Pennsylvania, Josh Shapiro, a vorbit duminică despre bărbatul care a fost ucis la mitingul de sâmbătă. FOTO: X

Guvernatorul statului Pennsylvania, Josh Shapiro, a vorbit duminică despre bărbatul care a fost ucis la mitingul de sâmbătă, unde a avut loc o tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Potrivit oficialului, victima s-ar fi năpustit asupra familiei sale pentru a o proteja în timpul împușcăturilor, transmite BBC.

Shapiro a declarat că a vorbit cu familiile celor două persoane care au fost rănite, iar apoi i-a adus un omagiu lui Corey Comperatore, bărbatul ucis în timpul atacului. Guvernatorul a mai adăugat că acesta avea 50 de ani, fusese un fost șef al pompierilor și că în momentul în care au început împușcăturile el s-a năpustit asupra familiei sale pentru a o proteja.

„Tocmai am vorbit cu soția lui Corey și cu cele două fiice ale lui. El era pompier. Mergea la biserică în fiecare duminică. Corey și-a iubit comunitatea, dar mai ales familia”, a mai afirmat Shapiro.

Guvernatorul l-a descris pe Comperatore ca fiind un „susținător avid al fostului președinte” și a spus că a fost încântat să fie la miting.

„Am întrebat-o pe soția lui Corey dacă ar fi în regulă să împărtășesc cu voi ce am vorbit. Ea a spus că da. De asemenea, mi-a cerut să vă spun tuturor că Corey a murit ca un erou. Corey s-a năpustit asupra familiei sale pentru a o proteja”, a continuat Shapiro. 

Donald Trump a fost împuşcat în ureche în timpul unui miting de campanie, sâmbătă, după o eroare majoră de securitate, un atac ce va remodela probabil cursa prezidenţială din acest an şi va alimenta temerile de lungă durată că disputata competiţie electorală ar putea degenera în violenţă politică, scrie Reuters.

FBI a calificat incidentul armat drept „tentativă de asasinat”.

Autorităţile au anunţat decesul a două persoane, una dintre ele fiind cea care a deschis focul şi care a fost împuşcată de Secret Service. Alte două persoane din public au fost grav rănite.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Președintele american crede că Secret Service are nevoie de mai mult ajutor. Agenția are peste 8.000 de angajați

Ce spun Kievul și Kremlinul despre cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump

Ce făcea Trump cu câteva secunde înainte ca împușcăturile să răsune din nou în jurul lui. Filmul evenimentelor

Donald Trump reacționează public după a doua tentativă de asasinat asupra sa. Ce a scris republicanul pe Truth Social

Partenerii noștri