Live

China vrea să conlucreze cu celelalte țări contra coronavirusului. Discuția dintre Xi Jinping şi Vladimir Putin

Data publicării:
FOTO: Getty Images

China este pregătită să "lucreze alături de toate celelalte ţări" în lupta mondială împotriva coronaviruslui, a afirmat agenţia oficială de presă Xinhua, citând o conversaţie între preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin, scrie AFP.

Această declaraţie a preşedintelui chinez i-a fost făcută omologului său rus în cursul unei convorbiri telefonice joi seară, ora Beijingului.

China "are dorinţa de a depune eforturi concertate cu Rusia şi toate celelalte ţări pentru (...) a păstra securitatea sanitară mondială", a adăugat Xinhua, scrie Agerpres.

"China are încrederea, capacitatea şi certitudinea că va ajunge la o victorie totală împotriva pandemiei", i-a mai spus liderul de la Beijing omologului său rus.

Coronavirusul, care a făcut peste 9.800 de morţi în lume, a apărut pentru prima dată în decembrie în oraşul chinez Wuhan din centrul ţării. Potrivit unui bilanţ întocmit de AFP, acesta s-a extins până în prezent la 158 de ţări şi teritorii.

Guvernul chinez a fost criticat de unele ţări că nu a acţionat destul de repede şi că a ascuns informaţii în faţa pandemiei. "Lumea plăteşte preţul ridicat pentru ceea ce au făcut ei", a acuzat joi preşedintele american, Donald Trump, într-o conferinţă de presă la Casa Albă.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China către Statele Unite: Suntem „o oportunitate” şi „nu o ameninţare”

China se pregătește de o catastrofă. Super taifunul Yagi a ajuns pe coasta de sud, unde peste 400.000 de oameni au fost evacuați

„E o durere care nu va putea fi ștearsă”. Fanii chinezi, revoltați după înfrângerea umilitoare cu marea rivală Japonia, 0-7

Șeful NATO reiterează cererea transmisă Chinei de a nu mai sprijini războiul Rusiei din Ucraina

Partenerii noștri