Live

Cel puțin 17 elevi au murit într-un incendiu izbucnit la o școală din Kenya

Data actualizării: Data publicării:
Cauza incendiului de la școala primară Hillside Endarasha din comitatul Nyeri este în curs de investigare. Foto: X

Cel puțin 17 elevi au murit după ce o școală din centrul Kenyei a luat foc joi seara, a anunțat poliția, potrivit BBC. Alți 12 copii au fost transportați cu arsuri grave la spital. 

Cauza incendiului de la Academia Hillside Endarasha din comitatul Nyeri este în curs de investigare, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Resila Onyango, pentru presa locală.

Există temeri că numărul morților ar putea crește, deoarece mai mult de 12 copii au fost transportați la spital cu arsuri grave.

Președintele William Ruto a numit incendiul „oribil” și devastator” și a ordonat o anchetă. „Cei responsabili vor fi trași la răspundere”, scris Ruto pe platforma X.

O echipă de anchetatori a fost trimisă la școală, a declarat poliția.

Crucea Roșie din Kenya a declarat că oferă servicii de sprijin psihosocial elevilor, profesorilor și familiilor afectate și a înființat un birou la școală.

Incendiile din școli sunt relativ frecvente în internatele kenyene. În 2017, 10 elevi au murit într-un incendiu provocat la liceul Moi Girls din capitala Nairobi.

Cel puțin 67 de elevi au murit în comitatul Machakos, la sud-est de Nairobi, în cel mai mortal incendiu provocat într-o școală kenyană, care a avut loc în urmă cu peste 20 de ani.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

Stimulente financiare pentru elevii care au luat 10 la Evaluarea Națională sau la Bac

Un băiat de 12 ani a înjunghiat 6 copii la o școală din Portugalia

Șeful Camerei Deputaților vrea filtre chiar la intrarea în Parlament, după incendiul provocat de un bărbat care a aruncat cu benzină

Partenerii noștri