Live

Cel puțin 11 polițiști au fost uciși într-o ambuscadă cu lansatoare de grenade antitanc, în Pakistan

Data actualizării: Data publicării:
Mașină de poliție distrusă într-o ambuscadă în Pakistan, imagine de arhivă. Foto: Profimedia Images

Cel puţin 11 polițiști au fost ucişi într-o ambuscadă cu lansatoare de grenade organizată de membrii unei bande asupra unor vehicule aparţinând poliţiei, în partea central-estică a Pakistanului, informează Reuters.

Alți nouă polițiști au fost răniți în atacul produs  joi seara în districtul Rahim Yark Khan, din provincia Punjab, în sudul Pakistanului, a declarat un purtător de cuvânt al poliției.

Atacatorii, înarmați cu arme de foc și aruncătoare de grenade antitanc, au prins într-o ambuscadă un convoi al forțelor de poliție.

„Bandiţii au atacat vehiculele cu lansatoare de rachetă/grenade antitanc după ce un vehicul din convoi a făcut pană”, a anunţat biroul inspectorului general din Punjab, citat de AFP și preluat de news.ro

Bande criminale organizate sunt active de zeci de ani în zone ale frontierei fluviale dintre provinciile Sindh şi Punjab, unde comit răpiri cu scopul de a cere răscumpărări.

Armata a lansat o operaţiune de mare anvergură împotriva acestor bande în Sindh la începutul anilor '90, însă acestea au reapărut după ce guverne succesive au eşuat să menţină ordinea publică în această provincie. Premierul Shehbaz Sharif a ordonat o „acţiune imediată” împotriva atacatorilor, a anunţat într-un comunicat biroul acestuia.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi polițiști din Mureş sunt acuzaţi că au bătut pe stradă un adolescent. Agenții susţin că tânărul a căzut

Un candidat la primărie din Brazilia a ajuns la spital după ce rivalul său l-a atacat cu un scaun în timpul unei dezbateri televizate

Un elev a atacat cu ciocanul trei colegi și o profesoară într-o școală din Rusia

Rusia a lansat aproximativ 20 de drone spre Kiev. Este al optulea atac din septembrie asupra capitalei Ucrainei

Partenerii noștri